Šport
17 ogledov

Del hokejskega finala tudi v Avstriji?

Podmežakla (še?) nima obratovalnega dovoljenja. (Foto: Andraž Sodja) Žurnal24 main
Del finala državnega prvenstva v hokeju bi bil lahko izpeljan v Avstriji, natančneje v Beljaku, saj Jeseničani resno razmišljajo o možnosti, da bi domače tekme zaradi zaprte Podmežakle gostili v Beljaku.

Kaj pa razdalje?
Preverili smo, koliko kilometrov je od Jesenic do Beljaka. 39 kilometrov oziroma 35 minut z avtomobilskim prevozom. Nekoliko manj ugodno pa se razdalje slišijo za hokejiste Olimpije, ki bodo, če se bodo v finale DP uvrstili, na gostovanja potovali približno uro in 10 minut (101 kilometer).

''Čeprav vodstvo Acroni Jesenic še vedno upa na ugoden razplet glede odprtja dvorane Podmežakla, pa po drugi strani ne stoji križem rok in išče alternativne rešitve. Za skupinski del tekmovanja, kjer se po tri moštva borijo za eno finalno vstopnico, se je našla rešitev na Bledu, za finale državnega prvenstva pa se razmišlja tudi o 'domačih' tekmah v Beljaku,'' so zapisali na uradni spletni strani kluba.

Tiskovni predstavnik jeseniškega kluba Zoran Račič je za zurnal24.si povedal, da so možnosti, da bodo tekme odigrane v Beljaku, kar velike. ''V Beljak smo se šli pozanimat, kakšne možnosti obstajajo, da tekme odigramo tam. Kmalu bomo dobili odgovor, ki ga bomo tudi javno sporočili. Več bo znanega do konca tedna." Kakšno pa je stanje s Podmežaklo? ''O tem ne vem nič," pravi Račič.

 

Naj spomnimo, da je Upravna enota Jesenice dobila odločbo inšpektorata za okolje in prostor o takojšnjem prenehanju uporabljanja športne dvorane Podmežakla, saj ta ni imela uporabnega dovoljenja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.