Šport
24 ogledov

Del Potro brez usmiljenja do domačina Rogerja

Del Potro masters ATP Basel Švica tenis EPA
Argentinec Juan Martín del Potro je na teniškem turnirju z nagradnim skladom 1,445 milijona evrov v švicarskem Basl premagal domačina Rogerja Federerja.

Prvi nosilec Juan Martín del Potro je tako premagal tretjega nosilca, domačina Rogerja Federerja, s 7:6 (3), 2:6 in 6:4. S tem je ubranil lansko zmago v BasluTo je bila tudi ponovitev prejšnjega baselskega finala, ki je tudi prinesel podoben izid. Tokratni dvoboj se je končal po dveh urah in 20 minutah.

Del Potro je po tretjem zaporednem slavju s Federerjem dosegel četrto turnirsko zmago v tem letu, saj je slavil že v finalih Rotterdama, Washingtona in Tokia, skupaj pa je v karieri zabeležil 17 turnirskih naslovov.

Federer ostaja pri eni sami zmag letos, vse tekmece je premagal le na turnirju v nemškem Halleju. Švicar, dolgo časa prvi teniški igralec sveta, si še ni zagotovil nastopa na zaključnem tekmovanju sezone v Londonu in bo moral počakati na razplet mastersa v Parizu naslednji teden.

ATP Basel, finale:

Juan Martín del Potro (Arg/1) : Roger Federer (Švi/3) 7:6 (3), 2:6, 6:4.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.