Šport
29 ogledov

Del Potro dobil prvi turnir po 17 mesecih

Martin del Potro je dobil svoj prvi turnir po septembru 2009 (OP ZDA). (Foto: EP Žurnal24 main
Argentinski teniški igralec Juan Martin del Potro je na turnirju v ameriškem Delray Beachu prišel do prve turnirske zmage po slavju na odprtem prvenstvu ZDA leta 2009.

V finalu turnirja z nagradnim skladom 442.500 ameriških dolarjev je Juan Martin del Potro v dveh nizih s 6:4 in 6:4 ugnal Srba Janka Tipsarevića. Zdaj 22-letni Del Potro, ki je na lestvici ATP zdrsnil na 89. mesto, je velik del lanske sezone počival zaradi poškodbe roke, ki so mu jo maja lani operirali. "Čudovito je, da sem nazaj," je bil presečen Del Potro, ki je v sezoni 2010 odigral le trit urnirje. "Iz dneva v dan si želim izboljšati svojo igro. Janko je igral bolje od mene, a sem imel nekaj sreče v ključnih točkah."

ATP, Delray Beach, finale:

Juan Martin del Potro (Arg) : Janko Tipsarević (Srb) 6:4, 6:4

Argentinka Gisela Dulko, četrta postavljena igralka teniškega turnirja v Acapulcu (220.000 ameriških dolarjev nagradnega sklada), je v finalu premagala Španko Arantxo Parro, šesto nosilko, s 6:3 in 7:6 (5) in osvojila svoj četrti turnir; Parra je bila še drugič v finalu poražena.

WTA, Acapulco, finale:

Gisela Dulko (Arg/4) : Arantxa Parra Santonja (Špa/6) 6:3, 7:6 (5)

V moški konkurenci je v španskem obračunu finala teniškega turnirja ATP v Acapulcu (1,2 milijona ameriških dolarjev nagradnega sklada) prvi nosilec David Ferrer premagal Nicolasa Almagra, tretjega postavljenega igralca, s 7:6 (4), 6:7 (2), 6:2, ter ubranil lansko zmago. Ferrer je s tem osvojil svoj 11. turnirski naslov. Z Almagrom je dobil še šesti dvoboj in je brez poraza, vendar je bila pot do zmage tokrat najtežja. Igralca sta v uvodnih nizih igrala podaljšani igri, povedel je Ferrer, izenačil pa Almagro; slednji je v odločilnem nizu povsem popustil pred naleti tekmeca. Almagro je na peščenih ameriških igriščih osvojil še tretji zaporedni turnir v treh tednih; slavil je že na turnirjih v Argentini in Braziliji. Letos je izgubil le dva od svojih 16 dvobojev.

ATP, Acapulco, finale:

David Ferrer (Špa/1) : Nicolas Almagro (Špa/3) 7:6 (4), 6:7 (2), 6:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.