Šport
21 ogledov

Delgado tretji izzivalec Zavca

Dejan Zavec bo še tretjič zapored boksal pred domačimi gledalci. (Foto: Anže Pet
1/5
Anže Petkovšek
Slovenski boksarski šampion Dejan Zavec bo 18. februarja v Stožicah naslov svetovnega prvaka po verziji IBF branil proti Američanu Paulu Delgadu. Ptujčan si z zmago želi odpreti vrata v ZDA.

Potem ko je pred nekaj dnevi postalo jasno, da bo Dejan Zavec naslov svetovnega prvaka po verziji IBF v velterski kategoriji še tretjič branil pred domačimi gledalci, smo v torek izvedeli, da mu bo šampionski pas poskušal odvzeti Američan Paul Delgado. "Statistika o njem ne pove veliko. Zagotovo gre za zelo fleksibilnega in tehnično dodelanega boksarja, ki goji povsem klasični ameriški stil – provokacija, hitro gibanje in posledično sledijo izdelani napadi," je iz pripravljalne baze v Magdeburgu prek skypa Ptujčan na kratko ocenil svojega naslednjega nasprotnika, ki je v karieri zbral 25 zmag, 9 porazov in en neodločen izid. Delgado v Slovenijo s svojo ekipo prihaja 13. februarja. Borec z zanimivim vzdevkom The Truth (Resnica) je prav tako prek skypa povedal: "Zelo sem vesel in hvaležen za priložnost, da ta naslov znova prinesem v ZDA."

Odpreti vrata v ZDA
Zavec se bo 18. februarja v Stožicah prvič v karieri pomeril z Američanom. Glavni namen dvoboja pa je odpreti vrata v svet ameriškega boksa. "Ta dvoboj je zame zelo pomemben. Delgado je spoštovanja vreden nasprotnik, dvoboj z njim pa je tudi izjemna priložnost za mojo večjo prepoznavnost v ZDA." Zavec je še sporočil, da so tokrat priprave potekale brez večjih težav. Imel je le manjše težave z levo ramo. "Moja glava je prazna. Ni mi treba razmišljati, kje in kaj me boli. Pri treningu nisem rezerviran, tako da bom pripravljen maksimalno kot vedno. Vsekakor pa bom tokrat še nekoliko boljši, saj ne bo treba izpustiti določenih elementov treninga.

Edinstvena novinarska konferenca
Na novinarski konferenci je bil prisoten tudi Zavčev menedžer Ulf Steinforth. "Takšne novinarske konference brez boksarjev svet verjetno še ni videl," je sprva dejal Nemec in pojasnil, da sta oba boksarja trenutno v sklepnem delu priprav. "Če si želimo videti zares vrhunsko borbo, ju moramo pustiti pri miru, da se nanjo pripravita tako, kot je treba." Steinforth si seveda želi, da bi bile Stožice tako kot ob borbi proti Poljaku Rafalu Jackiewiczu nabito polne.

Tako kot glavni trener Dirk Dzemski je tudi kondicijski trener Tomi Jagarinec zelo zadovoljen s potekom priprav: "Tokrat tudi boksarski del priprav ni trpel. Na koncu pa je potrebne tudi nekaj čarovnije, tako da znamo čarati skupaj.“ Zavec je ime nasprotnika izvedel pred enim dnevom. Kot vedno pa ima v glavi le zmago: "V glavi imam le eno stvar – zmago. Vsakdo je premagljiv, tudi Delgado.“ Mr. Simpatikus, ki tako kot njegov izzivalec šteje 34-let, si tudi tokrat želi polnih Stožic. "Na vsak način bi si na dvoboju želel res fantastično občinstvo, ki mi je bilo zmeraj v veliko podporo. Prepričan sem, da nam bo skupaj uspelo, saj so nekako moja druga polovica. Zagotovo se veselim dvoboja in upam na pomoč gledalcev,“ je še dejal najboljši slovenski boksar vseh časov, ki se bo v Slovenijo vrnil teden dni pred borbo.

Na borbo se pripravlja od 13. leta
Delgado v svoji karieri še ni zabeležil večjih uspehov. Nekateri pa namigujejo, da Američani z njim želijo preizkusiti Zavčevo pravo vrednost. "To je velikanska stvar, o kateri sanjam že od 13. leta. Na to borbo se pripravljam praktično že vse življenje, lansko leto pa je bilo še posebej intenzivno. Razvijam tudi nove spretnosti in sem odlično pripravljen,“ napoveduje Američan, ki se že veseli prihoda v Slovenijo. "Veselim se prihoda v Slovenijo in verjamem, da me bo vzljubilo tudi nekaj Zavčevih navijačev. Pokazati jim želim, kaj znam, in vem, da bodo to znali ceniti," pravi boksar, ki se je rodil na Zelenortskih otokih ob zahodnoafriški obali, trenutno pa živi v Atlanti v ameriški zvezni državi Georgia.

Vstopnice od petka
Vstopnice bodo na voljo od petka od 12. ure dalje. Okoli šest tisoč kart je rezerviranih vnaprej. Ostale pa bo mogoče kupiti po ceni od deset evrov dalje.

Pred Zavcem še Simčič
Organizatorji, ki so zelo zadovoljni s potekom priprav in napovedujejo tudi nekatere novosti v primerjavi s prvim spektaklom v Stožicah, napovedujejo še šest predborb, ki bodo ogrele gledalce. Med drugimi bo v ring stopil tudi drugi slovenski profesionalni boksar Denis Simčič, ki bo drugič branil mednarodni WBF naslov v poltežki kategoriji. Gledalci pa bodo lahko uživali tudi v predstavi mlade in za oko zelo privlačne Nemke Christine Hammer. Dvajsetletnica bo prvič branila svoj pas WBO v srednji kategoriji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.