Šport
14 ogledov

Delpo vrača udarec: Letos ne bom igral!

juan martin del potro EPA
Visokorasli teniški igralec Juan Martín Del Potro je Argentinski teniški zvezi sporočil, da v letošnji sezoni ne bo igral v ekipnem tekmovanju za Davisov pokal.

Peti igralec sveta Juan Martín Del Potro se je znašel na bojni nogi z Argentinsko teniško zvezo in selektorjem Martínom Jaitejem. Nekdanji zmagovalec OP ZDA (2009) naj bi se sporekel tudi z upokojenim rojakom Davidom Nalbandinanom, ki zaradi zmag v Davisovem pokalu velja za državnega heroja.


Del Potro se ni udeležil prvega kroga svetovne skupine, Argentina pa je z 1:3 v zmagah izgubila proti Italiji. Selektor Martin Jaite se je na glas čudil odločitvi 25-letnega tenisača, ki je razkril, da so nekateri člani reprezentance nanj vršili pritisk, nato pa s pomočjo medijev očrnili njegovo javno podobo.

''Nič se ni spremenilo, le poslabšalo''

25-letnik je razočaran, ker ga vodstvo reprezentance ni nikoli vprašalo za mnenje o selektorju, površini ali prizorišču obračunov Davisovega pokala, edinkrat, ko so mu leta 2012 pred srečanjem s Češko končno namenili nekaj pozornosti, pa njegovih predlogov niso upoštevali.

''Novembra sem napisal pismo, s katerim sem izrazil nezadovoljstvo z dvojnimi merili in hinavščino, ki vlada v Davisovem pokalu. Od takrat se ni nič spremenilo, le poslabšalo. Potrebne so korenite spremembe, da bi popravili napake, ki so se vrstile zadnjih nekaj let. Ne bom dopustil, da se moje ime izrablja za obtožbe, ki niso resnične. Vedno sem spoštoval odločitve drugih, čeprav oni niso spoštovali mene,'' je zapisal Del Potro in dodal, da iz spoštovanja do navijačev, ki pomnijo njegove uspehe v dresu državne reprezentance, letos ne bo nastopal v Davisovem pokalu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.