Šport
3 ogledov

Denar v nepravo smer

Ernest Aljančič je HZS nazadnje vodil leta 2006. Žurnal24 main
Na seji predsedstva novi očitki o delovanju vodilnih mož HZS. Denar, ki bi se moral stekati na račun hokejske krovne organizacije, je romal na račun podjetja Class I.
 
 

Denar, ki bi moral priti na račun HZS, je bil po pogodbi nakazan na zasebno podjetje Class I, ki je v lasti gospoda Aljančiča.

Brane Terglav

 
Torkova seja predsedstva Hokejske zveze Slovenije (HZS) je bila zelo burna. Za to je poskrbel njegov član Brane Terglav, ki je sočlanom, nadrejenim in nekdanjemu predsedniku Ernestu Aljančiču, ki se že kar nekaj časa znova udeležuje tovrstnih sej, očital finančne nepravilnosti. "Denar, ki bi moral priti na račun HZS, je bil po pogodbi nakazan na zasebno podjetje Class I, ki je v lasti gospoda Aljančiča. Za HZS je to pogodbo podpisal nekdo, ki sploh ni pooblaščen za podpisovanje finančnih dokumentov. HZS pravzaprav zdaj nima nikogar, ki bi to lahko počel," je povedal Terglav.

 

Odgovor danes

Ernest Aljančič je bil vse prej kot dobro razpoložen. "Tako kot sem že povedal, izjavo bom napisal jutri. Prosim vas, počakajte do jutri. Očitno pa se ponavlja zgodba izpred štirih ali petih let," je povedal v torek.

Izigrani upniki
Krovna organizacija slovenskega hokeja ima sicer 16 upnikov, ki so že sprejeli sodne sklepe za izvršbo. Denar z računa HZS bi moral sesti na njihove račune. "Upniki so bili izigrani. To sem danes povedal na seji predsedstva, vendar to vsi ignorirajo, kot da je vse v redu. Predsedstvo pa je tako ali tako nezakonito od takrat, ko po statutu ni dovolj ljudi za njegovo normalno delovanje," meni Terglav. Ta je zaradi nepravilnosti že ukrepal: "Prijavo sem dal na davčno upravo, nekdanji tržiški župan in predsednik Hokejskega kluba Acroni Jesenice Pavle Rupar pa tudi na državno tožilstvo. On ima terjatve do HZS, ker je lani priskrbel pokrovitelje in so mu s tega naslova na HZS dolžni 58 tisoč evrov. Ampak to je njegova težava. Denar, ki je bil namenjen za razna tekomovanja, igralce in pisarno HZS, je bil porabljen drugače. Delavci, ki so zaposleni pri HZS, že šest mesecev niso dobili plače."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.