Šport
22 ogledov

Denarja za EP zmanjkalo

Olafur Rafnsson predsednik Fiba Europe Igor Kovačič
Fiba Europe. Predsednik sestanka z vladno delegacijo ne želi komentirati.

"Sestanka za zdaj ne bom komentiral, to nameravam storiti jutri. Tako ali tako pa je težko komentirati sestanek, ki se je končal brez kakršnegakoli sklepa," je po srečanju z direktorjem direktorata za šport Dragom Balentom dejal prvi mož Fibe Europe Olafur Rafnsson. Neuradno je bil s pogajanji zelo nezadovoljen, z vladno delegacijo pa naj se ne bi več nameraval sestati. Prisluhnil bo le premierju Janezu Janši, ki bi tako lahko odločil o usodi evropskega prvenstva v košarki.

KZS mora priskrbeti denar

"Pravzaprav je šlo le za izmenjavo informacij. Nič ni bilo dokončno dogovorjenega. Zagotovo bomo poskušali zmanjšati kotizacijo, ker se nam vsa zadeva ne zdi racionalna. Naredili bomo vse v obrambo javnih sredstev," je o včerajšnjem sestanku dejal Balent.

Na njem je kot član pogajalske skupine sodeloval tudi nekdanji predsednik Košarkarske zveze Slovenije (KZS) Dušan Šešok. "Predsednik je danes prevzel informacije, z njimi pa naj bi seznanil izvršni odbor Fibe Europe. On nima pristojnosti, da bi o teh rečeh odločal sam. Seznanili smo ga s svojim pogledom na prvenstvo, povedali, da imamo za kotizacijo razpoložljiva sredstva v višini treh milijonov, da pa je 3,5 milijona evrov, ki naj bi jih prispeval urad vlade za komuniciranje (Ukom), spornih," je še povedal Balent in dodal: "Dobro bi bilo, da se najde rešitev. Tudi pri preostalih organizatorjih države do zdaj niso plačevale za promocijo."

Vlada zdaj od KZS pričakuje pridobitev pokrovitelja za 3,5 milijona evrov, država pa zvezi le priskoči na pomoč, če ne bi mogla zbrati celotne vsote. "V sklepu vlade piše, da KZS prevzame to zadevo, Ukom pa pokrije manjkajoči del. Ta je prvi obrok že plačal, a zdaj je zadeva jasna. Teh sredstev ni. V nekih normalnih razmerah bi vskočili, a če ni denarja, je to nemogoče pokriti. Moja dolžnost je, da pogodbenega partnerja obvestim, da denarja ni," je dejal direktor Ukoma Anže Logar.

Komentarjev 2
  • mirko 09:26 06.junij 2012.

    Športne prireditve v Sloveniji vodijo fantomske organizacije, ki se z vso silo prisesajo na davkoplačevalski denar. Šport je potrebno popolnoma skomercializirati (ravno tako kulturo) in se naj živijo od tistega denarja kolikor so ljudje zmožni in pripravljeni sami plačat te ...prikaži več prireditve. Poleg tega imajo še na razpolago denar od sponzorjev. Na žalost pa velik del tega denarja pristane v žepih ljudi, ki imajo v teh organizacijah vodilne funkcije.

  • albert 09:16 06.junij 2012.

    Sramota za državo. Najprej Univerzijada sedaj košarka in nekateri se čudijo zakaj je pogorela Planica. Že dolgo je znano, da je šport pralnica denarja določenih osebkov. In tako ne gre denarja ni naj EP v košarki financirajo tajkuni bodo naredili ...prikaži več vsaj nekaj koristnega.