Šport
2 ogledov

Denarna kazen doletela tudi Angleže

švedska anglija euro 2012 navijači Reuters
Še eden v vrsti disciplinskih postopkov na letošnjem Euru je doletel angleško nogometno zvezo. Uefa jih je zaradi poskusa vdora njihovih navijačev na zelenico med obračunom s Švedsko kaznovala s kaznijo v višini 5000 evrov.

Kazen, ki je doletela angleško nogometno zvezo, je posledica ravnanja navijačev na tekmi skupine D, kjer so privrženci Otočanov med obračunom s Švedsko poskušali prodreti na igrišče. Angleška zveza se je odločila, da se na globo ne bo pritožila, saj menijo, da glede na relativno nizko kazen Uefa razume, da incident ni imel velikih razsežnosti. ''Angleška nogometna zveza sprejme Uefino kazen v navezavi na incident na tekmi s Švedsko in za nas je stvar zaključena,'' so zapisali v izjavi.

Predstavniki zveze so še zatrdili, da je bila tako imenovana invazija navijačev na tekmi, kjer so Angleži slavili z rezultatom 3:2, posledica nepopisnega veselja in ne namerno dejanje njihovih podpornikov, ki bi na takšen način želeli škodovati srečanju.

Po drugem in tretjem zadetku Thea Walcotta oziroma Dannyja Welbecka se je približno 20 do 30 navijačev pognalo naprej proti zaščitni ograji, vendar dlje od zunanje strani tekaške steze na olimpijskem stadionu niso prišli. Incident je bil tako neopazen, da ga Uefin delegat po koncu sploh ni vključil v poročilo o tekmi. Angleži so sicer že znani po neprimernem vedenju svojih navijačev, vendar so letos potrdili, da ni bil ne na Poljskem ne v Ukrajini aretiran nihče od njihovih podpornikov.

Uefo so že doletele kritike zaradi ukrepov, ki jih je na Euru 2012 izrekla nekaterim reprezentancam. Visoka kazen je doletela Hrvate, plačevali pa bodo tudi Nemci. Nič bolje je ni odnesel Danec Nicklas Bendtner, ki ga je zaradi oglaševanja irske stavne hiše doletela kazen v višini sto tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.