Šport
22 ogledov

Denič: "Avstrija priložnost za mlade"

denič slovenija rokomet rokometna reprezentanca EPA
Slovenska moška rokometna reprezentanca se od nedelje pripravlja v Zrečah. V tednu Evropske rokometne zveze (EHF) bo od četrtka do sobote nastopila na mednarodnem turnirju v Innsbrucku in Kufsteinu ter odigrala tri tekme z Grčijo, Češko in Avstrijo, hkrati pa je v teh dneh že opravila prvi del priprav za junijska obračuna s Portugalsko.

Kvalifikacijski tekmi s Portugalsko za nastop na svetovnem prvenstvu prihodnje leto v Španiji bo letošnja osrednja akcija naše izbrane vrste. V tradicionalnem pripravljalnem taboru v Zrečah manjkajo poškodovani igralci (Vid Kavtičnik, Jure Natek, Nenad Bilbija, Borut Mačkovšek) ter upravičeno odsotni igralci (Gorazd Škof, Matjaž Brumen, Peter Pucelj).

Slovenski rokometni prvokategorniki bodo do odhoda k severnim sosedom opravili šest treningov, na bližnjem turnirju v Avstriji pa po pričakovanju ne bodo nastopili Uroš Zorman, Dragan Gajič, Luka Žvižej in David Špiler. Priložnost za dokazovanje bodo dobili nekateri mlajši in manj izkušeni igralci s širšega reprezentančnega seznama.

Slovenski selektor Boris Denič in njegov pomočnik Bojan Čotar bosta na štiridnevnih pripravah največ časa namenila napadalnim postavitvam na obrambo 5-1 in analizi portugalske igre, nastop na bližnjem turnirju pa je "sekundarnega značaja", čeprav v slovenskem taboru zatrjujejo, da bodo kljub zdesetkani zasedbi vselej igrali na polno in končno zmago. Češka ne bo nastopila v najboljši postavi, med drugim bo manjkal tudi eden od zvezdnikov nemškega Kiela Filip Jicha in še nekateri drugi igralci iz Bundeslige, Grčija in Avstrija pa na Tirolsko prihajata z vsemi najboljšimi možmi.

"Obžalujem, da se je poškodoval Mačkovšek, na tem avstrijskem turnirju bi se lahko še dodatno razvil," je uvodoma dejal Denič in dodal: "V Avstriji se lahko z vsemi enakovredno kosamo. Na turnirju ne bomo nastopili z našimi najbolj izkušenimi igralci, mladi rokometaši pa imajo priložnost, da se dokažejo. Od njih pričakujem lepe in hitre predstave, prav tako želimo nadaljevati začeto delo."

"Na vseh treh tekmah bomo igrali na zmago. Verjamem, da lahko brez številnih nosilcev naše igre premagamo vse tekmece, osvojimo turnir in dokažemo potencial mladih slovenskih rokometašev. Za vse nekoliko mlajše igralce bo turnir v Avstriji zelo pomemben, na njem si bomo pridobili določeno kilometrino. Iz lastnih izkušenj vem, kako je to pomembno," pa je na današnji novinarski konferenci v Zrečah med drugim dejal Jure Dolenec.

Seznam igralcev za turnir v Avstriji:

Vratarja: Primož Prošt (Montpellier) in Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško);

Krilni igralci: Jure Dobelšek (Cimos Koper), Gašper Marguč (Celje Pivovarna Laško), Matej Flajs (Krka) in Jure Sušin (Trimo Trebnje);

Zunanji igralci: Marko Bezjak, Jure Dolenec, David Miklavčič (vsi Gorenje Velenje), Dean Bombač, Sebastian Skube (Cimos Koper) in Mitja Nosan (Ribnica Riko hiše);

Krožni napadalci: Uroš Bundalo (Cimos Koper), Matej Gaber (Gorenje Velenje) in Miha Žvižej (Bjerringbro-Silkeborg).

Spored tekem slovenske reprezentance na turnirju:

Četrtek, 5. aprila (Innsbruck), ob 18.00:
Slovenija – Grčija

Petek, 6. aprila (Innsbruck), ob 18.00:
Slovenija – Češka

Sobota, 7. aprila (Kufstein), ob 16.00:
Avstrija – Slovenija

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.