Šport
21 ogledov

Denič: "Biti selektor je izziv"

Tekmo lahko in moramo dobiti, poudarja selektor Boris Denič. (Foto: Boštjan Taco Žurnal24 main
Slovenska rokometna reprezentanca nocoj začenja kvalifikacije za uvrstitev na EP 2012 v Srbiji. Prvi nasprotnik v skupini C je Portugalska. Cilje je jasen, pravi selektor Boris Denič – zmaga!

"Občutki so pozitivni. Osredotočeni smo le na tekmo proti Portugalski, šele nato bomo razmišljali o Ukrajincih. Cilj je jasen – dve zmagi," je pred prvima dvema tekmama kvalifikacij za nastop na EP 2012 v Srbiji povedal selektor Boris Denič. Slovenijo prva preizkušnja čaka nocoj ob 20.15 v celjski dvorani Zlatorog proti Portugalski.

"Barišić prinesel višino"
Na seznamu reprezentantov za današnjo tekmo proti Portugalski in v soboto v Ukrajini se je znašel tudi Saša Barišić, igralec hrvaškega prvoligaša Našice. "Gre za visokega igralca, kakršnih nam v reprezentanci primanjkuje. Potrebujem igralce, ki bodo zadevali od daleč," je vpoklic levega zunanjega igralca pojasnil Denič. Tekmo bo zagotovo izpustil poškodovani Vid Kavtičnik.

Obramba. Reprezentanca ne bo odstopila od obrambne postavitve 6-0, alternativa je igranje obrambe 3-2-1. Po Deničevih besedah v tako pomembnem obdobju ni časa za eksperimentiranje.

Ne le kot gasilec
Rokometna zveza je Deniča postavila na selektorsko mesto, potem ko je stolček zapustil Zvonimir Serdarušić. Toda bivši trener Slovana ne želi imeti le vloge gasilca: "Biti trener državne reprezentance je za vsakega trenerja velik izziv."

Prednost Škofu
Za mesto med vratnicama danes kandidirajo trije odlični vratarji. "Odločil sem se, da prednost določim po ključu letnice rojstva; najizkušenejši je torej Gorazd," je Denič nakazal, da bo imel vratar Zagreba Gorazd Škof nocoj prednost pred Matevžem Skokom in Gašperjem Jelenom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.