Šport
26 ogledov

Denič: "Kakovost je na naši strani"

boris denič slovenija portugalska kvalifikacije svetovno prvenstvo 2013 stožice Boštjan Tacol
Slovensko moško rokometno reprezentanco v soboto, 16. junija, čaka zadnje dejanje v sezoni 2011/12. V portugalskem Guimaraesu bo igrala povratno kvalifikacijsko tekmo za nastop na svetovnem prvenstvu prihodnje leto v Španiji, tekma pa se bo začela ob 18. uri. Slovenija je na prvi tekmi v Ljubljani zmagala z 31:26.

Izbranci Borisa Deniča so si pred povratnim dvobojem priigrali lepo izhodišče, na njem pa morda ne bodo mogli računati na tri poškodovane igralce: Jureta Dolenca, Mateja Gabra in Jureta Dobelška. Na sklepnem turnirju SP so nazadnje igrali v Nemčiji leta 2007, v naslednjih dveh kvalifikacijskih ciklusih za Hrvaško leta 2009 in Švedsko leta 2011 pa so jim mero vzeli Slovaki in Madžari.

"Vsi rokometaši, ne samo moji varovanci, so po 70 odigranih tekmah v sezoni zelo utrujeni. Upam, da bodo moji igralci psihološko zdržali na zadnji tekmi. Povratni dvoboj v Guimaraesu bo predvsem zahteven po psihološki plati, medtem ko sta znanje in kakovost na naši strani," je dejal selektor Denič, ki ni želel obelodaniti seznama 17 igralcev, ki bodo odpotovali na Portugalsko.

Slovenska zasedba na prvem dvoboju v dvorani Stožice ni blestela, v njeni igri so številne rezerve, eden od ciljev v Guimaraesu pa bo, da z agresivno obrambo preprečijo portugalskim zunanjim igralcem neovirane strele s sedmih metrov, kar se je na prvi tekmi nemalokrat dogajalo.

"Na prvi tekmi smo imeli obdobja, ki niso bila v skladu z našimi dogovori pred tekmo. S kolektivno igro in boljšo obrambo lahno onemogočimo Portugalce, ki nas, vsaj takšno je moje mnenje, ne morejo presenetiti. Na prvi tekmi smo jih pretekli, sploh v zadnjih 20 minutah. Moči je dovolj, naša glavna skrb so poškodbe nekaterih igralcev," pa pred sobotno tekmo na Pirenejskem polotoku pravi vratar Gorazd Škof.

Slovenija bo v primeru končnega zmagoslavja nad Portugalsko šestič nastopila na svetovnem prvenstvu. Prvič je igrala na Islandiji leta 1995, nato pa še v Franciji leta 2001, na Portugalskem leta 2003, v Tuniziji leta 2005 in v Nemčiji leta 2007.

Pravico na portugalsko-slovenskem obračunu v Guimaraesu bo delil francoski sodniški par Nordine Lazaar/Laurent Reveret, delegat pa bo Nizozemec Ferdinand Van der Helm.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.