Šport
16 ogledov

Denič: "Morali bomo zgostiti obrambo"

Žvižej Slovenija Savdska Arabija svetovno prvenstvo SP Zaragoza EPA
Slovenska rokometna reprezentanca je zanesljivo opravila prvo nalogo na svetovnem prvenstvu. Po zanesljivi sobotni zmagi nad Savdsko Arabijo se bo v ponedeljek v Zaragozi pomerila z Južno Korejo (15.45), že dan kasneje pa jo čaka prvi pravi zrelostni preizkus v aragonski prestolnici - obračun z močno Poljsko (20.15).

Dvoboj z arabsko izbrano vrsto je bil le ogrevalne narave, ljubitelji rokometa od slovenske reprezentance pričakujejo, da bo vse svoje nadaljnje dvoboje v tukajšnji dvorani v Zaragozi igrala v višji prestavi. Želja izbrancev slovenskega selektorja Borisa Deniča je, da - ob dobri in učinkoviti predstavi - vključijo tudi tempomat, istočasno pa se zavedajo, da bosta tekmi z nepredvidljivimi Korejci in nekoliko oslabljenimi, a še vedno izjemno kakovostnimi Poljaki - to bosta edini slovenski tekmi v prvem delu sklepnega turnirja, ki se bosta zvrstili v dveh dneh - polni brutalnih pritiskov na stopalki za plin in zaviranje.

V slovenskem taboru ne prehitevajo dogodkov, po zmagoslavju nad Savdsko Arabijo razmišljajo zgolj o Južni Koreji, Poljski pa se bodo posvetili takoj po ponedeljkovem dvoboju z azijsko izbrano vrsto. V slovenskem taboru bo - tako kot na prvem dvoboju s Savdsko Arabijo - bržkone manjkal krilni igralec Dragan Gajić, ki še vedno čuti bolečine.

"Če bo moje počutje za dvajset do trideset odstotkov boljše, potem bom zanesljivo nastopil proti Južni Koreji. V tem trenutku so bolečine v zadnji stegenski mišici enostavno premočne, predvsem jo čutim pri metu iz skoka," je v zvezi z najbolj aktualnim zdravstvenim problemom v slovenski izbrani vrsti dejal Gajić.

Srbija brez težav z Azijci

Južna Koreja je na prvi tekmi doživela kar hud poraz s Srbijo, a to je reprezentanca, ki bo pošteno utrudila vse svoje tekmice na tem zaključnem turnirju. Azijci so po taktični plati korak za Evropejci, a hitri in kot mačke spretni korejski rokometaši so s svojimi nerokometnimi veščinami sposobni tekmo postaviti na glavo, kar so v preteklosti na lastni koži izkusile že mnoge imenitne izbrane vrste.

"Južna Koreja je v Španijo pripotovala z mlado ekipo. Na prvi tekmi proti Srbiji je z narekovanjem hitre igre naredila tudi kakšno tehnično napako več, a to je povsem normalno. Azijska ekipa je šele v začetnem obdobju olimpijskega ciklusa za Rio de Janeiro. Korejci so zelo hitri in eksplozivni, na ponedeljkovi tekmi bomo morali zgostiti našo obrambo. Na zadnjih naših preizkušnjah nismo imeli veliko težav v napadu, praviloma smo dosegali več kot trideset golov, vsekakor pa ne smemo ponoviti nenadzorovane strele s prve tekme proti Savdski Arabiji. Teh je bilo odločno preveč," je dejal selektor Denič, ki je v današnjih dopoldanskih urah svojim varovancem namenil vadbo v fitnesu, na večernem treningu pa bo poudarek na obrambnim nalogam za ponedeljkovo preizkušnjo z Južno Korejo.

"Na tekmi proti Južni Koreji gremo na zmago, tako bo vselej v Španiji," je na današnji novinarski konferenci v hotelu Palafox, kjer so nastanjene vse rokometne reprezentance v Zaragozi, odločno dejal vratar Gorazd Škof in dodal:

"Po sobotni tekmi smo se malce pogovarjali s srbskimi rokometaši, ki so izpostavili, da so Korejci zelo hitri in polni nepredvidljivih ukan. Prepričan sem, da z našo dobro obrambo, kot smo jo prikazali v drugem polčasu proti Savdijcem, lahko pripeljemo do varnega konca. Menim, da bo odločitev o zmagovalcu padla šele v drugem polčasu, na celotni tekmi pa bomo morali prikazati zbrano in disciplinirano igro."

Slovenija ima v dvoboju z Južno Korejo negativno statistiko, na njuni edini medsebojni prijateljski tekmi iz leta 2001 je izgubila z 18:22, potem ko je v prvem polčasu dosegla zgolj pet golov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.