Šport
17 ogledov

Denič na priprave z odprtimi kartami

Boris Denič je imel po zmagi nad Poljaki veliko razlogov za smeh in zadovoljstvo Žurnal24 main
Selektor slovenske moške rokometne reprezentance Boris Denič je danes širši javnosti predstavil seznam 28 igralcev za nastop na evropskem prvenstvu (EP), ki bo od 15. do 29. januarja prihodnje leto v Srbiji.

Denič je v isti sapi dodal, da bo že 21. ali 22. decembra dokončno objavil seznam 16 rokometašev in treh "rezervistov", ki bodo odpotovali v Vršac.

Na selektorjevem širšem seznamu ni presenečenj, pod državno zastavo je poklical praktično vse rokometaše, ki jim je ponudil priložnost v kvalifikacijskih tekmah za EP. Razlika je le ta, da bo že pred začetkom sklepnih priprav, ki se bodo začele 26. decembra, določil 16 rokometašev in tri "rezerviste", kar ni bila običajna praksa dosedanjih selektorjev. Ti so dokončen seznam vedno objavili tik pred odhodom na zaključni turnir.

"Glede na moje izkušnje – v času, ko sem bil igralec, in zdaj, ko sem trener sem se odločil, da bom že na začetku priprav sporočil svoj izbor igralcev za Srbijo. Zakaj bi bilo osem ali devet igralcev med pripravami v dvomih in bi razmišljali, ali bodo med potniki za zaključni turnir? V tem sklopu priprav za evropsko prvenstvo v Srbiji med menoj in rokometaši ne bo nobenih skrivalnic, izbrani rokometaši bodo od prvega dne morali nase prevzeti vso odgovornost," je svojo odločitev komentiral Denič.

Prvi mož slovenske stroke bo svoje izbrance zbral 26. decembra v Zrečah, na uvodnih treningih pa bodo manjkali igralci, ki imajo obveznosti v francoskih, nemških in danskih klubih. Od 5. do 9. januarja bodo nastopili na močnem mednarodnem turnirju na Danskem, kjer bodo merili moči s tremi imenitnimi reprezentancami. Z Dansko se bodo pomerili v Koldingu, z Islandijo v Herningu, s Poljsko pa v Arhusu.

Po vrnitvi v domovino se bodo ponovno zbrali v Zrečah in do odhoda v Srbijo (14. januarja) opravili še zadnjega od skupno predvidenih 30 treningov. Njihova vadba bo bolj ali manj namenjena piljenju taktičnih različic, medtem ko telesna priprava izjema je le vadba za vzdrževanje moči ne bo v ospredju.

Slovenija bo v prvem delu evropskega prvenstva nastopila v skupini D. V Vršcu se bo najprej pomerila z Norveško (16. januar), nato s Hrvaško (18. januar), nazadnje pa z Islandijo (20. januar).

Na Deničevem širšem seznamu so naslednji igralci:
vratarji: Primož Prošt (Montpellier), Gorazd Škof, Jure Vran (oba Cimos Koper) in Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško);
krilni igralci: Matjaž Brumen, Jure Dobelšek (oba Cimos Koper), Dragan Gajič (Montpellier), Luka Žvižej, Gašper Marguč (oba Celje Pivovarna Laško), Jure Sušin (Trimo Trebnje), Simon Razgor (Maribor Branik) in Matej Flajs (Krka);
zunanji igralci: Marko Bezjak, Jure Dolenec, David Miklavčič (vsi Gorenje Velenje), Dean Bombač, Matevž Čemas, Sebastjan Skube (vsi Cimos Koper), Borut Mačkovšek (Celje Pivovarna Laško), Jure Natek (Magdeburg), David Špiler (Croatia Osiguranje Zagreb), Uroš Zorman (Vive Targi Kielce), Nenad Bilbija (Minden) in Boštjan Kavaš (Vive Targi Kielce);
krožni napadalci: Uroš Bundalo (Cimos Koper), Matej Gaber (Gorenje Velenje), Peter Pucelj (Crvena zvezda) in Miha Žvižej (Bjerringbro-Silkeborg).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.