Šport
23 ogledov

Denič ni vpoklical niti Vugrinca

Boris Denič je imel po zmagi nad Poljaki veliko razlogov za smeh in zadovoljstvo Žurnal24 main
Renata Vugrinca in Aleša Pajoviča ni na seznamu reprezentance za prvi kvalifikacijski tekmi za EP 2012. Ekipa začasnega selektorja Borisa Deniča bo mlajša. Novinec v njej bo Andraž Podvršić.

Vršilec dolžnosti selektorja slovenske moške rokometne reprezentance Boris Denič je objavil seznam igralcev za bližnji tekmi s Portugalsko in Ukrajino v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu v Srbiji leta 2012. Na njem nista dosedanja nosilca igre Renato Vugrinec in Aleš Pajovič, novo ime na seznamu pa je krožni napadalec Andraž Podvršić. Začasni selektor je na priprave povabil tudi Saša Barišiča (Nexe Našice).

Denič, dosedanji pomočnik Zvonimirja Serdarušića, ki je v sredo skupaj z generalnim sekretarjem RZS Tomažem Jeršičem in direktorjem rokometnih reprezentanc Romanom Pungartnikom odstopil s položaja, je na seznam vnovič uvrstil srednjega zunanjega Marka Bezjaka in krožnega napadalca Dina Bajrama (oba Gorenje Velenje), levega zunanjega Jureta Natka (Magdeburg), na njem pa je kljub poškodbi tudi Miha Žvižej (Silkeborg).

Slovenska reprezentanca bo prvo tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo leta 2012 odigrala v sredo, 27. oktobra, ob 20.15 v celjski dvorani Zlatorog, njen nasprotnik pa bo Portugalska. Štiri dni pozneje Deničevo četo čaka še prvo gostovanje, tekmec pa bo izbrana vrsta Ukrajine. V skupini nastopa še Poljska.

Na Deničevem seznamu so naslednji igralci:

- vratarji: Gorazd Škof (Croatia osiguranje Zagreb), Matevž Skok (Gorenje Velenje) in Primož Prošt (Silkeborg);
- leva krila: Uroš Rapotec in Jure Dobelšek (oba Cimos Koper) in Luka Žvižej (Celje Pivovarna Laško);
- levi zunanji: Saša Barišić (Nexe Našice), Klemen Cehte (Gorenje Velenje) in David Špiler (Croatia osiguranje Zagreb);
- srednji zunanji: Marko Bezjak (Gorenje Velenje), Sebastian Skube (Cimos Koper) in Uroš Zorman (Celje Pivovarna Laško);
- desna krila: Matjaž Brumen (Cimos Koper), Dragan Gajič (Celje Pivovarna Laško) in Vid Kavtičnk (Montpellier);
- desni zunanji: Boštjan Kavaš (Wisla Plock), Jure Natek (Magdeburg) in David Miklavčič (Gorenje Velenje);
- krožni napadalci: Andraž Podvršič (Kirens), Dino Bajram (Gorenje Velenje), Peter Pucelj (Bosna Sarajevo) in Miha Žvižej (Silkeborg).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.