Šport
14 ogledov

Denić objavil seznam za začetek poti v Katar

Denič Španija Slovenija SP svetovno prvenstvo polfinale Barcelona EPA
Selektor rokometne reprezentance Boris Denić je objavil seznam igralcev, na katere bo računal v uvodnem delu kvalifikacij za svetovno prvenstvo.

Za uvodni tekmi s Švico in Ukrajino v prvem delu kvalifikacij za svetovno prvenstvo v Katarju leta 2015 je Boris Denić na razširjeni seznam uvrstil 28 rokometašev. Slovenija se bo s Švico pomerila 30. oktobra v Velenju, z Ukrajino pa 3. novembra v Zaporožju. V skupini 3 nastopa tudi Luksemburg.

Denić, ki je vzporedno tudi trener beloruskega Dinama Minsk, je na prvi reprezentančni zbor povabil igralce, ki so nastopili v minulem ciklusu za evropsko prvenstvo, ki bo v začetku prihodnjega leta na Danskem. Slovenija se ni uvrstila na sklepni turnir stare celine, saj je v skupini 6 zasedla tretje mesto. Pred njo sta se uvrstili Islandija in Belorusija, za njo pa Romunija. Večina teh igralcev je nastopila tudi na letošnjem svetovnem prvenstvu v Španiji in zasedla zgodovinsko četrto mesto.

Naprej vodi le prvo mesto

Slovenski rokometaši bodo priprave za uvodni tekmi s Švicarji in Ukrajinci pričeli v nedeljo, 27. oktobra, v Zrečah, pred tekmo v Velenju pa bodo opravili šest skupnih treningov. Po tekmi v Rdeči dvorani, ki se bo v sredo, 30. oktobra, pričela ob 20. uri, bodo ostali v Zrečah, kjer bodo ostali tudi do odhoda v Zaporožje. Tekma v Ukrajini se bo v nedeljo, 3. novembra, začela ob 16.30.

Slovenija bo - po uvodnih dveh tekmah - naslednje kvalifikacijske preizkušnje imela v začetku prihodnjega leta. Z Luksemburgom se bo v gosteh pomerila 2., doma pa 4. ali 5. januarja. Nato bo gostovala v Švici (8. ali 9. januarja) ter doma igrala z Ukrajino (11. ali 12. januarja).

Slovenska izbrana vrsta se bo v dodatne kvalifikacije uvrstila le v primeru, da osvoji prvo mesto v svoji skupini. V tem primeru bo prvo tekmo dodatnih kvalifikacij igrala 7. ali 8. junija, povratno pa 14. ali 15. junija prihodnje leto.

Seznam igralcev za tekmi s Švico in Ukrajino:

- vratarji: Primož Prošt (Göppengen), Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško) in Gorazd Škof (Nantes);

- krilni igralci: Jure Dobelšek (Slovan), Dragan Gajić, Vid Kavtičnik (oba Montpellier), Gašper Marguč in Luka Žvižej (oba Celje Pivovarna Laško);

- zunanji igralci: Nenad Bilbija (Minden), Dean Bombač, David Miklavčič (oba Dinamo Minsk), Jure Dolenec (Montpellier), Borut Mačkovšek (Hannover), Sebastian Skube (Celje Pivovarna Laško), David Špiler (Meškov Brst) in Uroš Zorman (Vive Targi Kielce);

- krožni napadalci: Uroš Bundalo (Dinamo Minsk), Matej Gaber (Montpellier) in Miha Žvižej (Toulouse).

- na razširjenem seznamu: Nejc in Klemen Cehte, Staš Skube, Niko Medved in Mario Šoštarič (vsi Gorenje Velenje), Klemen Ferlin (Trimo Trebnje), Jure Natek (Magdeburg), Peter Pucelj (Eisenach) in Simon Razgor (Maribor Branik).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.