Šport
25 ogledov

Denič ostal brez dveh vratarjev

Matevž Skok (na fotografiji) in Primož Prošt bosta edini selektorjevi izbiri v v Žurnal24 main
Moška članska reprezentanca Slovenije se bo ta teden v kvalifikacijah za EP 2012 dvakrat pomerila s Poljsko. Prva tekma bo v sredo, 9. marca, ob 20:15. Selektorju težave ne jemljejo poguma.
"Energija z igrišča se vedno prenaša tudi na tribune. Verjamem, da se bo to zgodilo tudi v Stožicah, kar bo samo še dodaten plus za nas. Če bomo odigrali dobro in če bodo svoje prispevali tudi gledalci, Poljaki lahko padejo," napoveduje krilni igralec Dragan Gajić, ki hkrati tudi priznava, da je Poljska najkakovostnejša reprezentanca v skupini 3 in prvi favorit: "Morebiti so v prednosti zaradi kakovosti zunanje linije, toda z agresivno obrambo lahko dosežemo, da ne bodo prihajali do čistih strelov z razdalje."

Igralci in člani strokovnega vodstva slovenske reprezentance so se v nedeljo zbrali na pripravah v Domžalah, klubske obveznosti pa so bile opravičljiv razlog za nekoliko kasnejši prihod Nenada Bilbije (Valladolid) in Jureta Natka (Magdeburg). S seznama 23 igralcev, ki jih je izbral za tekmo s Poljsko, je moral selektor Boris Denič črtati vratarja Gorazda Škofa (Zagreb) in Jureta Vrana (Cimos Koper). Škof je po poškodbi stopala šele pred dnevi začel z lažjimi treningi in je še vedno v fazi rehabilitacije, Vran pa je moral nujno na operacijo modrostnega zoba, po kateri je dobil še visoko telesno temperaturo.

Škof je zanesljivo izgubljen tudi za sobotno povratno tekmo na Poljskem, precej več možnosti za nastop v gosteh pa obstaja za Vrana. Deniču sta tako trenutno ostala le dva vratarja, ki sta bila še na seznamu 28 igralcev, ki jih je RZS prijavila na EHF in imajo pravico nastopa: Primož Prošt (Bjerringbro-Silkeborg) in Matevž Skok (Gorenje Velenje). "Ostal sem brez Škofa in Vrana, a to je pač višja sila, na katero ne morem vplivati. Toda kljub temu verjamem v druge igralce, zato ne vidim pretiranih težav zaradi njune odsotnosti," pravi Denič in dodaja, da pri Škofu zaradi le ene tekme ne želijo tvegati ter s tem ogroziti njegovega zdravja in morda celo kariere.

"Tako naša kot pričakovanja slovenske javnosti so seveda velika. Tekmo lahko in moramo dobiti, s čimer bi storili zelo velik korak proti EP 2012 v Srbiji. Z zmago proti Poljski bi sebi in drugim dokazali, da lahko premagujemo tudi rokometne velesile, uspeh pa bi naši reprezentanci prinesel veliko samozaupanja, samozavesti in zmagovalne mentalitete," ocenjuje Denič, ki bo imena šestnajstih igralcev, ki bodo dobili priložnost za igro v sredo zvečer, objavil šele na dan tekme.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.