Šport
22 ogledov

Denič povabil 24 rokometašev

Tekmo lahko in moramo dobiti, poudarja selektor Boris Denič. (Foto: Boštjan Taco Žurnal24 main
Slovenska moška rokometna reprezentanca se bo konec tega meseca prvič zbrala na skupnih pripravah za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo od 15. do 29. januarja prihodnje leto v Srbiji.

V okviru tedna Evropske rokometne zveze (EHF) bo odigrala eno medsebojno tekmo, 5. novembra pa še humanitarni obračun s Celjem Pivovarno Laško za Iztoka Puca.

Izbranci Borisa Deniča bodo prvi ciklus priprav od 30. oktobra do 5. novembra opravili v Zrečah. Na Deničevem seznamu je 24 igralcev, manjkal bo le Nenad Bilbija, ki ga v ravno tem času čakata pomembni tekmi v boju za uvrstitev v prvo nemško ligo. Pod velikim vprašajem je tudi prihod vratarja Gorazda Škofa, ki je predčasno končal torkov trening koprskega Cimosa, podroben zdravniški pregled pa bo pokazal resnost njegove poškodbe.

Slovenske rokometaše v Zrečah čaka naporen in vsebinsko bogat program, poleg desetih treningov in dveh tekem bodo opravili tudi testiranje motoričnih sposobnosti, najbolj čustven dogodek pa se obeta zadnji dan prvega dela priprav, ko bodo s Celjem Pivovarno Laško igrali humanitarno tekmo za nekdanjega jugoslovanskega, hrvaškega in slovenskega reprezentanta Iztoka Puca, ki se za posledicami raka na pljučih zdravi na Floridi.

"Namesto turnirja na Slovaškem, ki je bil odpovedan, bomo v okviru tedna EHF izpeljali priprave v Zrečah. V okviru priprav bomo izvedli tudi testiranje, da bomo lahko ugotovili, na kakšni ravni pripravljenosti so igralci. Potem bodo seveda dobili tudi program individualnih priprav za evropsko prvenstvo. Redno spremljam kandidate za reprezentanco in lahko rečem, da eni igrajo preveč, drugi premalo, tretji pa sploh ne igrajo," je dejal Denič, ki bo po pripravah na Rogli svoje izbrance ponovno zbral 26. decembra. Do odhoda na EP načrtuje približno 25 treningov, Slovenija pa bo zadnji preizkus pred odhodom na EP imela na Danskem, kjer se bo od 6. do 8. januarja pomerila še s Poljsko in Islandijo.

Današnje novinarske konference v prostorih Rokometne zveze Slovenije se je udeležil tudi Sebastjan Skube, ki je trenutno poškodovan, bržkone pa bo že zaigral na nedeljski tekmi lige prvakov med Cimosom in nemškim Hamburgom. "Vsak rokometaš, ki je na reprezentančnem seznamu, že razmišlja o evropskem prvenstvu. Vsi se zavedamo, da je nastop na zaključnem turnirju velika stvar tako za igralca kot reprezentanco. Prepričan sem, da bo vsak igralec že na priprave prišel stoodstotno pripravljen in odločen, da se uvrsti na seznam potnikov za Srbijo," je dejal Skube.

Slovenija bo v prvem delu evropskega prvenstva igrala v Vršcu, kjer se bo pomerila z Norveško (16. januar), Islandijo (18. januar) in Hrvaško (20. januar).

Seznam vabljenih igralcev:
- vratarji: Primož Prošt (Montpellier), Gorazd Škof, Jure Vran (oba Cimos Koper) in Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško);
- krilni igralci: Matjaž Brumen, Jure Dobelšek (oba Cimos Koper), Dragan Gajič (Montpellier), Luka Žvižej, Gašper Marguč (oba Celje Pivovarna Laško) in Jure Sušin (Trimo Trebnje);
- zunanji igralci: Marko Bezjak, Jure Dolenec, David Miklavčič (vsi Gorenje Velenje), Dean Bombač, Matevž Čemas, Sebastjan Skube (vsi Cimos Koper), Borut Mačkovšek (Celje Pivovarna Laško), Jure Natek (Magdeburg), David Špiler (Croatia Osiguranje Zagreb) in Uroš Zorman (Vive Targi Kielce);
- krožni napadalci: Uroš Bundalo (Cimos Koper), Matej Gaber (Loka), Peter Pucelj (Crvena zvezda) in Miha Žvižej (Bjerringbro-Silkeborg).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.