Šport
11 ogledov

Denić pred Islandijo: "Tekma z veliko pastmi"

Denič Španija Slovenija SP svetovno prvenstvo polfinale Barcelona EPA
Pred slovensko moško rokometno reprezentanco je prva akcija po januarskem svetovnem prvenstvu v Španiji, kjer je osvojila sijajno četrto mesto. V okviru kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu prihodnje leto na Danskem se bo dvakrat pomerila z Islandijo: prvi dvoboj bo 3. aprila v Mariboru, drugi pa 7. aprila v Reykjaviku.

Slovenija je na dosedanjih dveh kvalifikacijskih tekmah zbrala tri točke, potem ko je premagala Romunijo s 34:26 in igrala neodločeno 32:32 z Belorusijo. V skupini 6 je Islandija osvojila štiri, Belorusija eno, Romunija pa je brez točk.

Na sklepni turnir se bosta uvrstili dve najboljši reprezentanci iz naše skupine, Slovenija pa bo po Islandiji igrala še dve tekmi: najprej se bo v gosteh pomerila z Romunijo (12. junij) in doma z Belorusijo (15. ali 16. junij).

Slovenski selektor Boris Denič je na ponedeljkovi novinarski konferenci v Ljubljani obelodanil seznam igralcev, ki bodo nastopili na bližnji akciji. Na njem ni večjih presenečenj, tekmecem iz dežele gejzirjev se bo zoperstavil s "špansko zasedbo". Na obeh bližnjih tekmah bo zagotovo manjkal Uroš Bundalo, pod velikim vprašajem je nastop Dragana Gajića, pod nekoliko manjšima Mateja Gabra in Petra Puclja, tako da sta na čakanju Jure Sušin in Miladin Kozlina.

"Na januarskem svetovnem prvenstvu v Španiji smo naredili korak naprej, pred nami pa sta že novi in zahtevni preizkušnji. Islandija ima visok rating na mednarodnem rokometnem področju, bolj ali manj je vseskozi med osmimi najboljšimi reprezentancami, na nekaterih turnirjih pa tudi 'izplava' in osvoji kolajno. Naša prva kvalifikacijska tekma v tem letu skriva veliko pasti, lahko se ujamemo na limanice zadovoljstva po izjemnem dosežku v Španiji, kar me tudi najbolj skrbi," je pred prvo reprezentančno akcijo po Španiji dejal Denič, ki bo svoje varovance zbral v soboto, 30. marca, v Mariboru.

Osredotočeni le na prvo tekmo

"Nekaj igralcev bo manjkalo zaradi poškodb, nekaj je še vedno vprašljivih, a na te zadeve nimamo vpliva. Z obstoječim igralskim kadrom bomo skušali narediti kar je v naši moči in upam, da bosta nared vsaj Gaber in Pucelj. V tem trenutku smo osredotočeni le na prvo tekmo v Mariboru, šele nato pride na vrsto priprava za tekmo v Reykjaviku," je dodal Denič.

Slovenija je doslej igrala 15 tekem z Islandijo, na njih pa je osemkrat zmagala, petkrat izgubila, tri tekme pa so se končale z neodločenim izidom. Na njunem zadnjem dvoboju na evropskem prvenstvu v Srbiji leta 2012 je Slovenija slavila s 34:32. Islandija je na dosedanjih dveh tekmah premagala Belorusijo s 36:28 in Romunijo s 37:30, blestel pa je zveznik nemškega Kiela Gudjon Valur Sigurdsson, ki je na obeh tekmah dosegel 21 golov in je trenutno prvi strelec v kvalifikacijah za EP na Danskem.

Na Deničevem seznamu so naslednji igralci:

Vratarji: Primož Prošt (Göppingen), Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško) in Gorazd Škof (Cimos Koper);

Krilni igralci: Jure Dobelšek (Cimos Koper), Dragan Gajić in Vid Kavtičnik (oba Montpellier), Gašper Marguč in Luka Žvižej (oba Celje Pivovarna Laško);

Zunanji igralci: Marko Bezjak, Jure Dolenec, David Miklavčič (vsi Gorenje), Nenad Bilbija (Minden), Dean Bombač (Cimos Koper), Borut Mačkovšek, Sebastian Skube (oba Celje Pivovarna Laško), David Špiler (Croatia osiguranje Zagreb) in Uroš Zorman (Vive Targi Kielce);

Krožni napadalci: Matej Gaber, Peter Pucelj (oba Gorenje Velenje) in Miha Žvižej (Toulouse).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.