Šport
14 ogledov

Denič: "Tekmo moramo dobiti"

Tekmo lahko in moramo dobiti, poudarja selektor Boris Denič. (Foto: Boštjan Taco Žurnal24 main
Slovenska rokometna reprezentanca bo drevi v Stožicah igrala tretjo kvalifikacijsko tekmo za nastop na EP v Srbiji leta 2012. Urošu Zormanu in druščini bodo na nasprotni strani stali Poljaki.

Slovenski rokometaši so dobili obe dosedanji kvalifikacijski tekmi v skupini 3. Najprej so na domačem igrišču ugnali Portugalce s 34:31, nato v gosteh Ukrajince z 31:25, do konca kvalifikacijskega ciklusa pa bodo igrali še štiri tekme. Konec tega tedna se bodo v Zieloni Gori znova pomerili s Poljaki, v začetku junija pa bodo najprej gostovali na Portugalskem, nato pa na domačem igrišču gostili Ukrajince.

"Tekmo moramo dobiti. S tem bi naredili zelo velik korak proti EP 2012 v Srbiji. Z zmago proti Poljski bi sebi in drugim dokazali, da lahko premagujemo tudi rokometne velesile, uspeh pa bi naši reprezentanci prinesel veliko samozavesti in zmagovalne mentalitete," je pred tekmo v Stožicah (te bodo polne do zadnjega kotička) razmišljal selektor reprezentance Boris Denič.

Nocoj bosta manjkala vratarja Gorazd Škof in Jure Vran. Slednji naj bi bil nared vsaj za sobotno tekmo, ko bodo gostitelji dvoboja Poljaki.

Rokometaši sicer računajo na podporo polnih tribun. "Energija z igrišča se vedno prenaša tudi na tribune. Verjamem, da se bo to zgodilo tudi v Stožicah, kar bo samo še dodaten plus za nas. Če bomo odigrali dobro in če bodo svoje prispevali tudi gledalci, Poljaki lahko padejo," napoveduje krilni igralec Dragan Gajić. Po dveh odigranih kolih v skupini 3 ima Slovenija štiri točke, Poljska tri, Portugalska eno in Ukrajina nič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.