Šport
17 ogledov

Denič: "Vedno po zmago"

Boris Denič je imel po zmagi nad Poljaki veliko razlogov za smeh in zadovoljstvo Žurnal24 main
Pred prvo tekmo Celja Pivovarne Laško v Ligi prvakov s Kielcami se je zurnal24.si pogovarjal z Borisom Deničem, novopečenim pomočnikom Zvonimirja Serdarušića pri pivovarjih.

Verjetno ste zadovoljni – čeprav gre le za enomesečno sodelovanje , saj gre vendarle za korak naprej v vaši karieri.
V tem trenutku sem brez kluba. Zame kot mladega trenerja je pomembno, da delam. Bolje je, da sem v rokometu kot pa doma.

Proti Ribnici ste odvodili že svojo prvo tekmo in zanesljivo zmagali. S kakšnimi občutki?
Občutki so bili v redu. Vsaka tekma je izziv. Z ekipo sem se spoznal v torek, v sredo je bila tekma. Gre za kratek čas prilagajanja. Glede na to, da z Noko sodelujeva v reprezentanci, približno poznam njegov sistem dela in zahteve. Zato mi je bilo lažje. Prva tekma je služila temu, da pridem bližje igralcem in jih začutim.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Bi vas potencialno tudi kasneje zanimalo mesto pomočnika?
Kot prvo ne vemo, kaj se bo zgodilo v prihodnje. Kot drugo: s celjsko upravo sem se pogovarjal o enem mesecu. Zato ne bi filozofiral o nekaj več ali nekaj manj.

Ta konec tedna Celje P. L. čaka krstna tekma Lige prvakov v Kielcah. Kakšno je vzdušje v ekipi?
Vzdušje je dobro, trenira se dobro. Ekipa ima za pripravo vse, kar potrebuje. Odmora pa je zelo malo. Pred nami je dolga pot, a mislim, da bo ekipa nared.


Kielce so zelo močno in ambiciozno moštvo, ki ga temperamentno vodi selektor poljske izbrane vrste Bogdan Wenta. Imajo kopico poljskih reprezentantov – omenimo le Michala Jureckega in Mariusza Jurasika
, poleg tega pa še denimo prekaljeno desno krilo Mirzo Džombo, robustnega krožnega napadalca in učinkovitega strelca Rastka Stojkovića, Danca Henrika Knudsena … Tekma bo na TVS 2 na sporedu v nedeljo ob 14.45.
Bi vam nenavadni termin po kosilu utegnil povzročati preglavice?

Dejstvo je, da se je treba pripraviti drugače, bioritem prilagoditi terminu tekme. Ne moremo razmišljati o tem, zakaj so tekmo postavili v ta termin. Tudi oni jo bodo igrali. Za nas pa je to vseeno malo čudno.

V zadnjem času ima slovenski rokomet s poljskim kar nekaj opravka. Gorenje je bilo s Kielcami v skupini LP že lani, slovenska reprezentanca se je na EP pomerila s Poljsko. Tam se je po srečanju malce zaiskrilo tudi med obema klopema.
Dejstvo je, da so Poljaki začeli vse več investirati v svoj klubski rokomet. Sploh v Kielcah, kamor poskuša Bogdan Wenta pripeljati čim več poljskih reprezentantov. To se takoj pozna na evropski ravni. Ekipa je polna znanih imen. Kar se tiče trenerskega dvoboja – odločale bodo taktične postavitve in mislim, da bo to šlo v naš prid.

Lani je Gorenje v Kielcah doživelo tudi nekaj provokacij, konkretno vlečenje za roko v protinapadu, pripravljate svoje igralce tudi na takšne zadeve?
Razmišljam športno, ne morem razmišljati o tem, da bo nekdo mojega igralca vlekel za roko. Tudi oni so profesionalci. Mislim, da tega ne bo. Morda se je to vlečenje lani zgodilo v žaru boja in zdaj vidimo drugače. Dvomim, da bi lahko bilo načrtno. To bi bilo vseeno malo preveč. Menim, da imajo profesionalci preveč spoštovanja drug do drugega, da bi kaj takšnega dopustili.

Celje torej v Kielce potuje po zmago?
Vsaka ekipa, sploh pa Celje P. L., vedno odhaja po zmago. To je normalno, logično in športno. Vsekakor tudi na Poljsko odhajamo s takšnimi cilji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.