Šport
17 ogledov

Denič: "Velik korak proti Srbiji"

Boris Denič je imel po zmagi nad Poljaki veliko razlogov za smeh in zadovoljstvo Žurnal24 main
Po odhodu slovitega Noke Serdarušića je na mesto selektorja moške reprezentance prišel Boris Denič, ki se odlično znajde v novi vlogi. Po zmagi nad Poljsko je tik pred tem, da Slovenijo popelje na EP.

Slovenska moška rokometna reprezentanca je tudi ali predvsem po zaslugi dobrega vodenja s klopi v sredo v polnih Stožicah s 30:28 ugnala Poljsko in se močno približala uvrstitvi na evropsko prvenstvo drugo leto v Srbiji. "Mislim, da so fantje igrali, kolikor so imeli moči. Na srečo smo se v pravem trenutku odlepili," je po koncu srečanja razpredal selektor Slovenije Boris Denič, ki ni želel izpostavljati nobenega posameznika.

Denič je že v prvem polčasu na igrišče poslal večino svojih varovancev. "Rotacija je bila tako načrtovana. Mi smo v prvem polčasu načrtovali tri rotacije, da bi izčrpali Poljake in nato v drugem polčasu po moji zamisli po potrebi delali dve rotaciji," dodaja Denič. Nekdanji trener ljubljanskega Slovana je tokrat priložnost ponudil tudi dvema debitantoma. Jure Sušin in Matej Gaber sta priložnost s pridom izkoristila in dokazala, da se za prihodnost slovenskega rokometa ni bati: "Jaz osebno sem ju poklical zaradi tega, ker v njiju vidim potencial. Oba sta ga danes pokazala in jaz jima čestitam. Nista padla. Zlila sta se v ekipo."

S to zmago smo res zelo blizu EP, toda dokler nismo uvrščeni, ne moremo razmišljati, da smo.
Boris Denič

Selektor po svoji naravi ne velja za preveč evforičnega, čeprav je ob igrišču še kako vročekrven. Denič tako še ni želel proslavljati uvrstitve na EP, čeprav je skupaj z varovanci z eno nogo že na letalu za Srbijo. "S to zmago smo res zelo blizu EP, toda dokler nismo uvrščeni, ne moremo razmišljati, da smo. To je le še en korak proti evropskemu prvenstvu v Srbiji in to velik korak," pravi Boris Denič, ki se je za konec dotaknil še povratne tekme, ki bo v soboto na Poljskem: "Dejstvo je, da bo tudi sobotna tekma težka. Oni morajo zmagati. Našo priložnost vidim predvsem v razbremenjenosti. Ne bom rekel, da smo mi svoje naredili, toda lahko gremo nekoliko bolj razbremenjeno v to tekmo in videli bomo, kaj bodo Poljaki dovolili. Videli smo, da so zelo močni."

Slovenska moška rokometna reprezentanca je tudi ali predvsem po zaslugi dobrega vodenja s klopi v sredo v polnih Stožicah s 30:28 ugnala Poljsko in se močno približala uvrstitvi na evropsko prvenstvo drugo leto v Srbiji. „Mislim, da so fantje igrali, kolikor so imeli moči. Na srečo smo se v pravem trenutku odlepili,“ je po koncu srečanja razpredal selektor Slovenije Boris Denič, ki ni želel izpostavljati nobenega posameznika.

Denič je že v prvem polčasu na igrišče poslal večino svojih varovancev. „Rotacija je bila tako načrtovana. Mi smo v prvem polčasu načrtovali tri rotacije, zaradi tega, da bi izčrpali Poljake in nato v drugem polčasu po moji zamisli po potrebi delali dve rotaciji,“ dodaja Denič. Nekdanji trener ljubljanskega Slovana je tokrat priložnost ponudil tudi dvema debitantoma. Jure Sušin in Matej Gaber sta priložnost s pridom izkoristila in dokazala, da se za prihodnost slovenskega rokometa ni bati: „Jaz osebno sem ju poklical zaradi tega, ker v njiju vidim potencial. Oba sta danes to pokazala in jaz jima čestitam. Nista padla. Zlila sta se v ekipo.“

Selektor po svoji naravi ne velja za preveč evforičnega, čeprav je ob igrišču še kako vročekrven. Denič tako še ni želel proslavljati uvrstitve na EP, čeprav je skupaj z varovanci z eno nogo že na letalu za Srbijo. „S to zmago smo res zelo blizu EP, toda dokler nismo uvrščeni ne moremo razmišljati, da smo. To je le še en korak proti evropskemu prvenstvu v Srbiji in to velik korak,“ pravi Boris Denič, ki se je za konec dotaknil še povratne tekme, ki bo v soboto na Poljskem: „Dejstvo je, da bo tudi sobotna tekma težka. Oni morajo zmagati. Našo priložnost vidim predvsem v razbremenjenosti. Ne bom rekel, da smo mi svoje naredili, toda lahko gremo nekoliko bolj razbremenjeno v to tekmo in videli bomo, kaj bodo Poljaki dovolili. Videli smo, da so zelo močni.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.