Šport
36 ogledov

Denič za mesec dni trener Celja

Žurnal24 main
Celje PL je zaradi zdravstvenih težav Zvonimirja Serdarušića in prejete kazni sklenila enomesečno sodelovanje z Borisom Deničem, ki bo opravljal funkcijo prvega trenerja celjskega kluba.
S tekmama Sankt Peterburg Bosna ter Ciudad Real – Flensburg-Handewitt se bo v sredo pričela Liga prvakov. Prvo mesto brani nemški Kiel, po enoletni odsotnosti pa bo na elitnem tekmovanju ponovno nastopilo Celje Pivovarna Laško. Slednji bodo prvo tekmo odigrali konec tedna. Igrajo v
klišejsko imenovani skupini smrti s Kielom, Rhein-Neckarjem, Barcelono, Vive Targi Kielcejem  in Chamberyjem.

Za ta korak so se v Celju PL odločili zato, ker jih v prihajajočem mesecu dni čakajo izredno pomembne tekme v Ligi prvakov in državnem prvenstvu, ko so na sporedu prav vsi derbiji. Vložek celjskega kluba je prevelik, da bi vodenje teh tekem postavljali pod vprašaj, saj sta oba sedanja pomočnika trenerja aktivno vpeta v delo z mlajšimi selekcijami, ki bi v tem primeru zelo trpelo, prav tako pa bo na ta način Zvonimirju Serdarušiću omogočeno okrevanje po zdravstvenih težavah. Odločitev za Borisa Deniča ni bila težka, saj gre za njegovega pomočnika v reprezentanci, ki pozna sistem dela, ki je zelo podoben tudi v klubu, Denič pa je bil v tem trenutku tudi prost.

"Vesel sem, da smo se uspeli dogovoriti z Deničem, ki je s svojim preteklim delom dokazal, da gre za kakovostnega trenerja. Ključno za njegov enomesečni angažma je bilo to, da pozna celoten sistem dela in da ima avtoriteto ter spoštovanje vseh igralcev. Naš vložek je prevelik, da bi lahko v tem času eksperimentirali, saj nas čakajo izjemno pomembne tekme, ki bodo odločale o marsičem. S tem smo rešili obdobje, ko je 'Noka' kaznovan s strani Zropsa, poleg tega pa ga bomo lahko zaščitili ter mu pomagali, da se lahko v miru pozdravi in čim hitreje znova povsem prevzame krmilo naše ekipe. Prepričan sem, da Denič ne bo imel nobenih težav s privajanjem in bo lahko takoj začel z delom s polno paro in da bodo to našo odločitev podprli tudi vsi navijači in ljubitelji celjskega rokometa," je dejal predsednik kluba Tone Turnšek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.