Šport
19 ogledov

Deničeve štiri rezerve, Bilbija še visi

denič uroš mohorič Iztok Puc spominska tekma Slovenija 2000 Hrvaška 1996 Celje Saša Despot
Slovenska moška rokometna reprezentanca se je danes zbrala v Zrečah in začela priprave za evropsko prvenstvo, ki bo od 15. do 29. januarja prihodnje leto v Srbiji. Slovenija bo v prvem delu igrala v Vršcu, v skupini D pa so še Hrvaška, Islandija in Norveška. Na uvodnih treningih bo zaradi klubskih obveznosti manjkal le krožni napadalec Miha Žvižej.

Prvi strokovni mož elitne moške izbrane vrste Boris Denič je že pred ponedeljkovim zborom v hotelu Dobrava v Zrečah s svojega seznama črtal Uroša Bundala, Matevža Čemasa in Jureta Vrana (vsi Cimos Koper), Boštjana Kavaša (Wisla Plock), Simona Razgorja (Maribor Branik), Jureta Sušina (Trimo Trebnje) in Mateja Flajsa (Krka), zaradi poškodbe pa je svoj nastop na evropskem prvenstvu odpovedal Jure Natek (Magdeburg).

Denič je na današnjem uvodnem sestanku svojim varovancem sporočil imena štirih "rezervistov". Vratar Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško), zunanja igralca Dean Bombač (Cimos Koper) in Borut Mačkovšek (Celje Pivovarna Laško) ter krilni igralec Gašper Marguč (Celje Pivovarna Laško) bodo med tritedenskimi pripravami vključeni v trenažni proces, na zaključni turnir v Srbijo pa bodo odpotovali le v primeru poškodbe igralca, ki je na Deničevem "elitnem" seznamu. Pod velikim vprašajem je nastop Nenada Bilbije. Kar 208 centimetrov visoki zunanji igralec nemškega drugoligaškega moštva Minden bo v teh dneh nadaljeval z rehabilitacijo ahilove tetive in zadnje stegenske mišice. V Zrečah bo vadil po posebnem programu, dokončna odločitev o njegovem nastopu pa bo padla 10. januarja prihodnje leto.

Slovenija bo do odhoda na zaključni turnir stare celine opravila 28 treningov, med 5. in 9. januarjem pa bo nastopila na močnem mednarodnem turnirju na Danskem. V Koldingu se bo pomerila z Dansko, v Herningu z Islandijo, v Arhusu pa s Poljsko.

Evropsko prvenstvo bo na sporedu v Beogradu, Novem Sadu, Nišu in Vršcu, pod Deničevem vodstvom pa v Zrečah vadijo naslednji igralci:

Vratarji: Primož Prošt (Montpellier), Gorazd Škof (Cimos Koper) in Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško);

Krilni igralci: Matjaž Brumen, Jure Dobelšek (oba Cimos Koper), Dragan Gajič (Montpellier), Luka Žvižej in Gašper Marguč (oba Celje Pivovarna Laško);

Zunanji igralci: Marko Bezjak, Jure Dolenec, David Miklavčič (vsi Gorenje Velenje), Dean Bombač, Sebastian Skube (oba Cimos Koper), Borut Mačkovšek (Celje Pivovarna Laško), David Špiler (Croatia Osiguranje Zagreb), Uroš Zorman (Vive Targi Kielce) in Nenad Bilbija (Minden);

Krožni napadalci: Matej Gaber (Gorenje Velenje), Peter Pucelj (Crvena zvezda) in Miha Žvižej (Bjerringbro-Silkeborg).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.