Šport
44 ogledov

Dennis priznal neiskrenost

ron dennis EPA
Prvi mož McLarna je priznal, da na tiskovni konferenci po nesreči ni bil povsem iskren o zdravstvenem stanju Fernanda Alonsa.

Ron Dennis se je opravičil, ker je po nesreči Fernanda Alonsa na testiranjih v Barceloni odločno zanikal, da je dirkač utrpel pretres možganov.

''Fernando jo je odnesel brez poškodb. Ničesar ne skrivam. Govorim vam dejstva, fizično se počuti odlično. Nima pretresa. Krožijo govorice o električnem šoku, kar kategorično zanikamo,'' je nekaj dni po nesreči v katalonski prestolnici dejal šef McLarna. Ekipa iz Wokinga se je zaradi nepojasnjenih vzrokov za nesrečo znašla pod velikim pritiskom, Dennis pa je priznal, da javnosti ni povedal resnice.

''To ni bila moja najboljša odločitev. Razumem, da so me mediji linčali za neiskrenost. Želel sem povedati resnico. Naredil sem napako,'' je povedal Britanec in dodal, da se bo v prihodnosti zavzemal za popolno transparentnost.

''Pretres je zelo zapletena stvar. Težko ga je oceniti. Gre za področje, ki presega moje znanje,'' se je opravičeval šef McLarna, ki pričakuje da bo Alonso dirkal na drugi dirki v Maleziji. ''Odločitev ni moja. Kolikor je meni znano, bo Fernando dirkal v Maleziji. Verjamem, da bo nastopil.  Pogovarjal sem se z njim in želi si dirkati. Odločitev je njegova, ne moja,'' je dodal Britanec.

McLaren si je tako natočil čistega vina o zdravstvenem stanju dirkača, s tem pa ne bo utišal namigovanj, da je Alonso pred nesrečo izgubil zavest zaradi električnega šoka. Po uradni razlagi naj bi nesrečo povzročil močan veter, kar se nekaterim strokovnjakom zdi privlečeno za lase. Ali je McLaren poleg informacij o stanju dirkača potvoril tudi okoliščine tehničnih težav, bi lahko pokazala preiskava Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA).

Namesto Alonsa bo na uvodni dirki za VN Avstralije nastopil Kevin Magnusen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.