Šport
81 ogledov

Depresija in alkoholizem: Thorpe poiskal pomoč

Ian Thorpe EPA
Nekdaj najboljši plavalec na svetu, Avstralec Ian Thorpe, je zaradi težav z alkoholom in depresijo začel zdravljenje v sydneyjski bolnišnici.

Enajstkratni svetovni prvak in lastnik devetih olimpijskih kolajn, nekdanji avstralski plavalec Ian Thorpe, je po poročanju dnevnika Herald Sun v eni izmed sydneyjskih bolnišnic začel z zdravljenjem alkoholizma in depresije.

Znanci 31-letnega Thorpa so za melbournski časnik povedali, da je "Thorpedo" pod budnim nadzorom specialistov, ki mu pomagajo v boju z depresijo, s katero ima težave vse od neuspešnega povratka v bazene, kjer se je hotel v velikem slogu uvrstiti v reprezentanco za predlanske olimpijske igre v Londonu.

Alkohol za osvobajanje

Informacije sicer še ni potrdila niti bolnišnica niti plavalčev agent, je pa Thorpe, ki si je v živo ogledal tudi nedavno končani teniški grand slam v Melbournu, v svoji avtobiografiji leta 2012 priznal, da je v hudi depresiji pomislil tudi na samomor.

"Alkohol sem uporabljal kot način, da osvobodim svojo glavo od teh groznih misli. To je bil moj način, s katerim sem uravnaval svoje razpoloženje," je zapisal Thorpe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.