Šport
17 ogledov

Derbi dna Kovalčuku

Phoenix se je veselil tako na košarkarski kot hokejski tekmi. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Liga NHL je minulo noč ponudila šest tekem. V dvoboju najmanj uspešnih ekip lige med New Jerseyjem in Edmontonom je po podaljšku slavil prvi. Phoenix pa je s 5:4 premagal Calgary.

New Jersey Devils je Edmonton Oilers s 4:3 odpravil šele po podaljšku, ko je po treh minutah in 27 sekundah dodatnega dela igre zadnji gol dosegel Ilija Kovalčuk in se tako odkupil za zgrešen odločilni kazenski strel na prejšnji tekmi, ko je zmagal Buffalo. Columbus Blue Jackets je doma izgubil z ekipo Colorado Avalanche (1:5), David Jones pa je po vrnitvi, v krajši premor ga je prisilila poškodba, dosegel dva gola in podajo.

Florida Panthers je premagala Minnesoto z 2:1, domači pa so vse postorili v razmaku 53 sekund prve tretjine, ko sta zadela Chris Higgins in Mike Santorelli. Vernon Fiddler je prvič v karieri dosegel tri gole na eni tekmi in odločilno pripomogel k zmagi Phoenixa s Calgaryjem s 5:4. Gostje so ogrozili domače prav ob koncu, saj so dvakrat zadeli v zadnjih 49 sekundah.

Liga NHL:

New Jersey Devils
: Edmonton Oilers 4:3*
Vajunov, Rolston, Tedenby, Kovalčuk; Fraser 2, Gagner

Pittsburgh Penguins : Tampa Bay Lightning 5:1
Dupuis, Goligoski, Talbot, Crosby, Engelland; Stamkos

Columbus Blue Jackets : Colorado Avalenche 1:5
Vermette; Jones 2, Maludin, Dupuis, Stastny

Florida Panthers : Minnesota Wild Avalenche 2:1
Higgins, Santorelli; Clutterbuck

Phoenix Coyotes : Calgary Flames 5:4
Fiddler 3, Stempniak, Upshall; Bourque, White, Tanguay, Jackman

Anaheim Ducks : Dallas Stars 4:2
Ryan 2, Koivu, Getzlaf; Segal, Richards

* po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.