Šport
13 ogledov

Derbi Olimpiji v 37. sekundi podaljška

1/12
Žurnal24 main
Hokejisti Tilie Olimpije so pred domačimi navijači dosegli 200. zmago na večnih derbijih z Acroni Jesenicami. Rok Tičar je izsilil podaljšek, nakar je Andrej Hebar za zmago zadel v 37. sekundi podaljška.
Razprodan Tivoli, sedem zadetkov in trd hokej. Poglejte še vrhunce večnega derbija v galeriji.

"Z razpletom sem zelo zadovoljen, igrati proti Jesenicam je vedno nekaj posebnega, tokrat smo bili le malce boljši in veselili smo se zmage. Čestitati moram tudi Jeseničanom, ki so igrali zelo dobro in borbeno, posebna pohvala pa gre gledalcem. Odkar sem tukaj, dvorana še nikoli ni bila tako polna in bilo je naravnost fantastično," je po tekmi navdušeno pripovedoval Olimpijin trener Hannu Järvenpää.


Andrej Hebar, ki je odločil srečanje proti svoji nekdanji ekipi, pa: "To je bila zelo pomembna tekma. Že pred njo smo se s fanti pogovarjali, da je ena najpomembnejših, saj se ponavadi tisti, ki dobi derbi, psihično dvigne. Upam, da nam bo ta zmaga res pomagala, da bomo igrali še bolje. Ob zadetku ni bilo posebnih občutkov. Na drugi strani je bila ekipa Acroni Jesenic, kjer sem se imel tri leta zelo lepo, na koncu so z mano zelo grdo ravnali in tja se ne bi več vračal."

Jeseničan Rok Tičar je kljub razočaranju pohvalil vzdušje: "Tekma je bila zelo dobra, dobro smo se borili in drsali, bili smo napadalni, toda … Na koncu smo bili kar malo žalostni. Škoda, toda po drugi strani je točka le točka. Vzdušje je bilo res odlično, zdaj gremo naprej. Še vedno bomo igrali igro, ki jo gojimo že vso sezono."

431. večni derbi je s svojim prvim zadetkom za Jesenice odprl Doug Nolan (deveta minuta). Aleš Sila je bil pokrit, superhiter plošček pa je zletel tik po prečko Olimpijinega vratarja. Pet minut kasneje je Tomo Hafner s palico po roki udaril Andreja Hebarja in bil izključen. Hebarju so pomagali z ledom in se je nekaj minut kasneje lahko vrnil v igro. Ob še eni izključitvi železarjev je imela Olimpija prednost petih proti trem, kar je za izenačenje na 1:1 izkoristil Nejc Berlisk. To je bil njegov drugi gol v sezoni. V 19. minuti so domači vodili že z 2:1, potem ko je z igralcem manj Domen Vedlin prestregel jeseniško podajo in iz protinapada premagal Mitcha O'Keefa. Sekundo pred koncem tretjine so se gostje veselili izenačenja na 2:2, a sodnik gola Roberta Saboliča ni priznal. Plošček se je od prečke odbil na golovo črto in nato ven. Sodniki so se odločili za videoposnetek, a jim slab zorni kot ni dal odgovora, ali je gol bil ali ne. Po 15 minutah čakanja so odpiskali konec tretjine, igralce poslali v slačilnico, odločitev o golu pa preložili. Po odmoru so sodniki gol priznali.

To je dalo železarjem dodatno motivacijo in tako so drugo tretjino začeli bolj zavzeto. Priložnosti so se vrstile, a mimo Sile pač ne gre veliko ploščkov. Na drugi strani je v golu O'Keefa zamenjal Jaako Suomalainen. Sredi tretjine je tempo padel, priložnosti ni bilo več toliko. Ko si je Klemen Pretnar prislužil dve minuti kazni, je power play v gol za 3:2 vnovčil Petr Šachl. Jeseničani so bili boljši, a Olimpija je na drugi odmor odšla s prednostjo zadetka.

Zadnjo tretjino so bolje začeli gostje, saj je že v prvi minuti Andrej Židan zadel vratnico. Vse naslednje strele železarjev je zaustavil Sila (med drugimi sta bila nevarna Anže Kuralt in Brett Lysak). Sredi tretjine je sledil festival prekrškov in izključitev – na eni in na drugi strani. Premoč gostov je štiri minute pred koncem rednega dela srečanja z igralcem več kronal Rok Tičar. Zadetek za 3:3 je pomenil podaljšek. Ta je bil odločen v 37. sekundi, ko je zadel Hebar. Andrej je bil pred 5.000 navijači tudi izbran za najboljšega igralca tekme.

Liga Ebel, lestvica:
1. Salzburg 10 točk
2. KAC Celovec 9
3. Tilia Olimpija 7
4. Acroni Jesenice 7
5. Vienna Capitals 6
6. VSV Beljak 6
7. Medveščak 6
8. Linz 5
9. Graz 99ers 4
10. Sapa Fehervar 4

Liga Ebel, 6. kolo:

Tilia Olimpija : Acroni Jesenice 4:3 (po podaljšku)
Berlisk (15), Vedlin (19), Šachl (34), Hebar (61).; Nolan (9), Sabolič (20), Tičar (56)

KAC Celovec : Medveščak 4:3

Vienna Capitals  : VSV Beljak 2:1

Linz : Sapa Fehervar 3:4 

Salzburg : Graz 99ers 5:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.