Šport
24 ogledov

Derbi zahoda pripadel Chicagu

Marian Hossa. Reuters
Ponoči po slovenskem času sta bili v severnoameriški hokejski ligi NHL na sporedu dve tekmi.

V derbiju zahodne konference je Chicago ugnal vodilno ekipo lige Anaheim s 4:2, na vzhodu je bil Columbus boljši od Washingtona kar s 5:1.

Junak tekme v Chicagu je bil Slovak Marian Hossa. Že v prvem delu je ob igralcu manj na ledu zadel za vodstvo z 1:0, na koncu pa je osem sekund pred piskom sirene zadel še za 4:2, ko so gostje želeli do izenačenja z menjavo vratarja s šestim igralcem v polju.

V 51. minuti so gostitelji vodili že s 3:0, a sta Ryan Getzlaf in Kyle Palmeri v 54. in 55. minuti v manj kot 60 sekundah poskrbela za 3:2 in upanje Anaheima na preobrat. Slednjega je preprečil prav Hossa.

V Columbusu je za visoko zmago gostiteljev dvakrat zadel Cam Atkinson, Ryan Johansen je dosegel gol in podajo.

Edini Slovenec v ligi NHL Anže Kopitar je bil tokrat prost, v noči na nedeljo pa ga z Los Angelesom čaka gostovanje v Detroitu. V boju za končnico je Los Angeles na zahodu trdno na šestem mestu, Detroit pa nujno potrebuje novi točki, da obdrži stik z vodilno osmerico, saj je trenutno na 11. mestu vzhoda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.