Šport
38 ogledov

Deset huliganov pred sodnika

navijači huligani policija euro 2016 EPA
Danes se bo na sodišču v francoski prestolnici moralo zglasiti deset huliganov iz Velike Britanije, Francije in Avstrije.

Medtem ko se je približno 150 ruskih huliganov izognilo aretaciji zaradi nasilja pred in po sobotni tekmi evropskega nogometnega prvenstva med Anglijo in Rusijo v Marseillu, pa danes obisk sodišča čaka deset navijačev iz Britanije, Francije in Avstrije, so sporočili iz tožilstva v Marseillu.

V soboto je bilo v pretepih ranjenih 35 ljudi, od tega trije huje, eden angleških navijačev pa je v kritičnem, a stabilnem stanju. To je bil najhujši navijaški incident na mednarodnem turnirju po svetovnem prvenstvu 1998, ki je bilo prav tako v Franciji.

Tožilstvo bo pred sodišče pripeljalo šest Britancev, tri Francoze in Avstrijca.

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 1
  • principiumnovum 13:54 14.junij 2016.

    Ne podpiram nasilja, ampak teh angleških huliganov mi pa res ni škoda. Niti eden se mi ne smili, če so jih Rusi nabunkali. Angleški huligani stalno povzročajo probleme. Pijejo in razbijajo. Spomnim se pred kratkim, ko so pijančevali v centru ...prikaži več Ljubljane in je eden od pijanih angleških navijačev zinil v novinarkino kamero, da so slovencem prišli pofukat žene in jim izpit vso pivo. Imeli so srečo, da so naši vrli slovenceljski moški takrat bili povečini v Drogerimarktih, na gej paradah, v solarijih, doma pazili otroke, bili pri svojih mamicah ali pa na pedikuri, ker če bi jih slišali bi jih premikastili še bolj kot so jih Rusi.