Šport
145 ogledov

Deset pakov v mreži Olimpije

Olimpija Anže Petkovšek
Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 23. kroga lige Ebel izgubili proti ekipi Black Wings Linz z 0:10 (0:3, 0:5, 0:2).

Kratek niz dveh zmag, prvi v sezoni za ljubljanske hokejiste, se je končal na boleč način. Na gostovanju pri ekipi z vrha lestvice so namreč doživeli pravi polom in domov odhajajo z desetimi prejetimi goli.

Hokejisti Olimpije so na pot proti drugemu Linzu krenili močno oslabljeni, doma so zaradi bolezni in poškodb ostali prvi vratar Oliver Roy, Andrej Hebar, Žiga Pešut, Aleš Mušič, Stefan Chaput, Guillaume Desbiens pa ne bo več igral za zmaje.

Že od prve minute je bilo čutiti, da so domači igralci po petkovem porazu v derbiju s Salzburgom zelo motivirani. Svojega večera pa ni imel niti mladi Tomaž Trelc, ki je spet dobil priložnost ob bolezni Roya. Že plošček po prvem strelu domačih v drugi minuti tekme je končal za njegovim hrbtom. Ne glede na zgodaj prejeti gol naslednje minute prve tretjine niso nakazovale enega najvišjih porazov Ljubljančanov v ligi Ebel, domači so v 12. sicer minuti povišali prednost, v 15. pa so bili blizu znižanja tudi Ljubljančani, domačega vratarja Michaela Ouzasa je po strelu Mihe Logarja z modre črte rešila vratnica. Povsem ob koncu prvega dela pa se je še tretjič zatresla mreža ljubljanskega gola.

Nadaljevanje je bilo bistveno slabše, začelo se je na las podobno kot v prvem, le da so domači še hitreje, že v 38. sekundi, povišali na 4:0. Pravi potop zmajev se je začel s 27. minuto, ko so v zelo kratkem razmaku imeli domači osem minut igralca več na ledu, Linz pa je v tem elementu igre suveren in je kar trikrat premagal Trelca. Ta se je ob enem od posredovanj poškodoval, a ostal v golu do konca druge tretjine, ko je bilo na semaforju že 8:0.

V zadnji tretjini je priložnost med vratnicama dobil debitant Luka Zorman, ki je korektno oddelal svojih prvih 20 minut v ligi Ebel, pri obeh prejetih golih pa bil brez moči.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.