Šport
32 ogledov

Deskarji si želijo še kakšne kolajne

Košir Soči 2014 olimpijske igre paralelni veleslalom cvetje šopek Stanko Gruden/STA
Slovenski deskarji so v Sočiju po zaslugi Žana Koširja že osvojili kolajno, Tržičan je bil v paralelnem veleslalomu tretji, v soboto pa si v paralelnem slalomu želijo še kakšno.

Poleg Koširja sta na prvi tekmi dobro formo potrdila tudi Rok Marguč in Rok Flander, ki prav tako optimistično pričakujeta slalom, predvsem to velja za Marguča. Košir slaloma, v katerem je v zadnjih letih beležil še boljše rezultate kot v veleslalomu, v zadnjem času sicer ni veliko treniral, a meni, da to ne bi smelo predstavljati večje težave.

"Zadnjič sem slalom treniral v Nemčiji skupaj s Kanadčani. Tam sem videl, da sem dober, so bili pa tam drugačni pogoji, kot bodo tu. Zadnje nastavitve in izbiro deske, kar ni enostavna naloga, bom opravil tik pred tekmo," je dejal Košir, ki ima pred drugo tekmo še večja pričakovanja, kot jih je imel pred prvo: "Zanima me samo zmaga. Dovolj ima drugih in tretjih mest. V svetovnem pokalu se mi je že dvakrat zgodilo, da sem v zadnji tekmi izgubil globus, čas je, da se mi to povrne. Res je, da se trenutno počutim razbremenjenega, ker imam kolajno, a pred tekmo in na njej bom na to pozabil. Spet se bo začelo vse znova, zagotovo bo spet malo živčnosti."

Marguč: Hvala bogu, da imam še eno priložost

Visoka pričakovanja ima tudi Marguč, ki je bil v veleslalomu peti, kolajno pa je izgubil zaradi banalne napake, v prvem četrtfinalnem boju je mislil, da je tekmec odstopil, a se je zmotil, to pa drago plačal.

Flander Soči 2014 olimpijske igre paralelni veleslalom | Avtor: Stanko Gruden/STA Stanko Gruden/STA
"Na to bom moral pozabiti. Hvala bogu, da imam še eno priložnost. Na prvi tekmi sem videl, da mi gre, moje vožnje so bile zelo dobre, zato sem optimist. Na svetovnem prvenstvu lani v Kanadi je bilo še slabše. V veleslalomu sem bil slab, po njem niti nisem imel dobrih občutkov, a sem nato postal svetovni prvak," je optimističen Laščan.

Flander: Čutim, da sem napravil velik korak naprej

Po napovedih ima Flander nekaj manj možnosti kot Košir in Marguč, a izkušenega tekmovalca, ki živi na Mauritiusu (ukvarja se z gostinstvom), se nikakor ne sme odpisati. "Po slabi sezoni v svetovnem pokalu mi je bilo jasno, da sem zadnja leta narobe delal. Toda v zadnjih tednih sva s Sašo Vogrinom napravila ogromne stvari, čutim, da sem napravil velik korak naprej, posledice tega naj bi bile vidne na slalomski tekmi," je prepričan Flander.

Več možnosti, kot sta jih imela v veleslalomu, imata tudi Izidor Šušteršič in Gloria Kotnik, njima pa je osnovni cilj uvrstiti se v finale.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.