Šport
21 ogledov

Deskarji začenjajo z olimpijsko sezono

rok marguč EPA
Z decembrom se bo sezona začela tudi za deskarje na snegu, ki bodo za hokejisti najštevilčnejša slovenska skupina na prihajajočih olimpijskih igrah.

Avstrijski Montafon bo kraj, kjer se bodo med seboj prvič v sezoni pomerili deskarji na snegu. Avstrijci bodo pripravili tekmovanje v deskarskem krosu, Rusi bodo nato gostili tekmo v snežnem žlebu, medtem ko bo v Italiji prvo prizorišče paralelnih disciplin.

Predsednik odbora za deskanje na snegu Samo Štante pričakuje izjemno zahtevno sezono: "Zaradi olimpijskih iger je strnjena v dva meseca. Mnogi reprezentanti so si že zagotovili mesta na olimpijskih igrah, nekaj pa jih to še čaka. Upam, da bo zasedba še številčnejša in da bodo dostojno zastopali barve Slovenije."

Številni kandidati, številni aduti

Enajst deskarjev in deskark je trenutno ž v ekipi za olimpijski Soči. To so Žan Košir, Rok Marguč, Rok Flander, Rok Rogelj, Tim Mastnak, Matija Mihić, Filip Kavčič, Tim-Kevin Ravnjak, Jernej Demšar, Cilka Sadar in Urška Pribošič. V taboru deskarjev pa pričakujejo, da se jim bo v naslednjih emsecih pridružil še kdo in dodatno povečal že tako številčno ekipo. Kar se Slovencev tiče, bo na olimpijskih igrah številčnejša samo hokejska ekipa.

Med glavnimi kandidati za olimpijsko kolajno bo prihodnje leto Rok Marguč, ki je letos osvojil anslov svetovnega prvaka in tretje mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala. Na novinarski konferenci je strnil svoje želje in pričakovanja"Veliko časa sem posvetil delu na sebi, tudi psihološkim pripravam ne le telesnim. Od zadnjih olimpijskih iger v Vancouvru pa do zdaj sem osvojil dobesedno vse, kar se je dalo, tako da ne bi imelo smisla, da bi rekel, da želim izboljšati 23. mesto iz Vancouvra. Želim si biti zgodba po OI, ne pa pred njimi."

Žan Košir je tisti deskar, ki ima zaenkrat v lasi najboljšo slovensko uvrstitev na olimpijskih igrah s šestim mestom v Vancouvru leta 2010. "Vidim, da so vsi že zagreti, tudi sam komaj čakam tekme. Po koncu prejšnje sezone sem ugotovil, da je bila uspešna, seveda pa si vsi želimo še več," je dejal pred uvodom v sezono. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.