Šport
22 ogledov

Detroit brez Muršaka premagal divjake

Nashville Predators Detroit Red Wings liga NHL končnica prvi krog Reuters
Jan Muršak zaradi poškodbe še vedno ne igra za Detroit Red Wings. Lanskoletni udeleženci končnice so tokrat na domačem ledu premagali Minnesoto Wild (5:3).

Med sinočnjimi dvoboji severnoameriške hokejske lige NHL je bil z zadetki najbolj bogat obračun v Detroitu, kjer je ekipa Jana Muršaka, sicer brez poškodovanega slovenskega napadalca, premagala Minnesoto s 5:3. Najhujši poraz je doživel Anaheim, ki je z 0:5 izgubil proti Vancouvru.

Rdeča krila so tekmo odločila v drugi tretjini, ki je bila bogata z zadetki. Todd Bertuzzi je tekmo končal z dvema goloma, Pavel Dacjuk se je izkazal z zadetkom in dvema podajama. Detroitu pa je končno stekla tudi igra z igralcem več, potem ko so zapravili prvih 17 "power playev" nove sezone, so tokrat dva izkoristili. Zanimivo je, da so zdaj le še prvaki iz Los Angelesa v novi, skrajšani sezoni brez zadetka ob igralcu več.

Pravi polom so doživeli v Anaheimu. Kako hitro se obrnejo stvari, so na tekmi z Vancouvrom lahko videli domači hokejisti. Pred petimi dnevi so v gosteh premagali kanadsko ekipo s 7:3, tokrat so z istim tekmecem na svojem ledu izgubili z 0:5. Cory Schneider je s 30 obrambami petič v karieri ostal brez prejetega gola, Mason Raymond pa je dosegel dva gola.

Crosby zadel dvakrat v prvih 20 minutah

Na tekmi v Winnipegu se je po prvi tretjini zdelo, da bo imel zvezdnik Pittsburgha Sidney Crosby svoj večer. Za goste je zadel dvakrat v prvih 20 minutah, nato pa se je pingvinom ustavilo. Evander Kane, Dustin Byfuglien in Andrew Ladd so v drugi tretjini poskrbeli za preobrat, Blake Wheeler pa je za piko na i zadel še v zadnji za končnih 4:2, kar je bila prva domača zmaga kanadske ekipe v sezoni.

Tampa je do zmage s 6:4 proti Ottawi prišla po zaostanku z 1:3 sredi tekme, a je na koncu stvari vzel v svoje roke Ryan Malone in z dvema goloma v zadnjem delu poskrbel za preobrat.

Liga NHL, rezultati:

Detroit Red Wings : Minnesota Wild 5:3
Muršaka (Detroit) zaradi poškodbe ni bilo v ekipi.

Boston Bruins : New York Islanders 4:2
Buffalo Sabres : Carolina Hurricanes 1:3
New Jersey Devils : Washington Capitals 3:2*
Tampa Bay Lightning : Ottawa Senators 6:4
Winnipeg Jets : Pittsburgh Penguins 4:2
Anaheim Ducks : Vancouver Canucks 0:5 
* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.