Šport
12 ogledov

Detroit izsilil sedmo tekmo

Detroit Red Wings : San Jose Sharks 3:1
1/8
Žurnal24 main
Hokejisti Detroita so v Ligi NHL s 3:1 premagali San Jose in izid v zmagah v konferenčnem polfinalu na Zahodu izenačili na 3:3. Vse tri gole so dosegli v zadnjih 10 minutah.

Hokeisti San Joseja bodo po tem, ko so proti Detroitu vodili že s 3:0 v zmagah, v sedmi tekmi pred domačimi navijači reševali uvrstitev v konferenčni finale.

Rdeča Krila bi v primeru četrte zaporedne zmage postala šele četrto moštvo v zgodovini lige, ki bi jim uspela uvrstitev v nadaljevanje v končnici po zaostanku z 0:3 v zmagah. Po tem, ko navijači v prvih dveh tretjinah niso videli zadetkov, je pravo navdušenje sledilo v zadnjih desetih minutah tretje tretjine, ko so po zaostanju z 0:1 dosegli vse tri zadetke.

"Vedno moraš verjeti v ekipo, kakršenkoli naj bo že rezultat. Le tako se lahko znova vrneš v igro za zmago," je po tekmi dejal Valtteri Filppula, ki je po podaji Pavla Datsyuka domače popeljal v vodstvo z 2:1, še prej pa je bil podajalec za izenačujoč zadetek, ki ga je prispeval Henrik Zetterberg.

Dokončno je usodo Morskih psov zapečatil Darren Helm, ki je dobro minuto pred koncem plošček spravil v prazno mrežo.

Liga NHL, polfinale konference:

Zahod
Detroit Red Wings : San Jose Sharks 3:1 /3:3/*

*V poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.