Šport
6 ogledov

Detroit Minnesoti "zavezal" kravato

Jan Muršak se je zaradi številnih poškodb hokejistov Detroita vnovič vrnil med R Reuters
Jan Muršak (brez točke) se je s soigralci pri Detroit Red Wings veselil visoke zmage. Rdeča krila so s kar 6:0 odpravile Minnesoto Wild.

Ekipa Detroit Red Wings je v severnoameriški hokejski ligi NHL doma visoko odpravila Minnesoto Wild s 6:0. Za zmagovite gostitelje je slovenski igralec Jan Muršak v 11 minutah in 20 sekundah sprožil en strel na vrata tekmecev ter ostal brez točke.

Po tri točke so zbrali Valtteri Filppula (dva gola in podaja), Henrik Zetterberg (gol in dve podaji) in Niklas Kronwall (tri podaje). Jimmy Howard je zbral 19 obramb za 11. shutout v karieri. Detroit je že drugo tekmo zapored odigral brez poškodovanega kapetana Nicklasa Lidstroma in je na ligaški razpredelnici z 89 točkami izenačen z moštvom New York Rangers, za vodilnim na zahodnem delu in v ligi Vancouvrom pa zaostaja le točko.

Hokejisti Washington Capitals so doma klonili z 0:5 proti New Jersey Devils. V majici vragov je bil najuspešnejši Zach Parise s "hat trickom". Parise je moral zaradi naleta Matta Hendricksa in Brooksa Laicha predčasno z ledene ploskve.

Moštvo Ottawa Senators je bilo slabše od Chicago Blackhawks (1:2), Tampa Bay Lightning je po podaljšku, zadel je Ryan Malone, strla odpor vodilnega moštva vzhodne konference New York Rangers s 4:3. Edmonton Oilers je izgubil proti Dallas Stars z 1:3, Anaheim Ducks pa je bil boljši od Calgary Flames s 3:2. Ryan Getzlaf je zmagoviti gol dosegel 46 sekund pred koncem za že 15. zaporedno domačo zmago nad Calgaryjem.

Liga NHL:

Detroit Red Wings : Minnesota Wild 6:0
Washington Capitals : New Jersey Devils 0:5
Ottawa Senators : Chicago Blackhawks 1:2
Tampa Bay Lightning : New York Rangers 4:3 (podaljšek)
Edmonton Oilers : Dallas Stars 1:3
Anaheim Ducks : Calgary Flames 3:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.