Šport
0 ogledov

Detroit prevzel vodstvo v ligi NHL

Detroit se je tudi po zaslugi gola Valtterija Filppule zavihtel na vrh lige NHL. Žurnal24 main
V ligi NHL so v sredo odigrali le dve tekmi. Buffalo je doma s 5:1 ugnal Montreal, Detroit pa je z zmago v gosteh s 3:2 proti Coloradu prevzel vodstvo na lestvici.
 

Liga NHL

Buffalo : Montreal 5:1
Colorado : Detroit 2:3

Buffalo je imel v prejšnjih tekmah velike težave z učinkovitostjo, tokrat pa so njegovi napadalci, natančneje napadalca, le opravila svojo nalogo. Avstrijec Thomas Vanek se sicer ni vpisal med strelce, a očitno je njegova vrnitev po poškodbi dobro delovala na soigralce. Začetek tekme ni bil najboljši, srečanje so namreč mnogo boljše odprli gostje, toda razpoložen je bil domači vratar Patrick Lalime, ki je zabeležil svojo prvo zmago po 13. decembru. "Bilo je samo vprašanje časa, kdaj se bodo zbudili napadalci. Ko smo prebrodili začetno tremo in zadeli gol, je bilo vse lažje," je bil zadovoljen Lalime, slabše volje je bil gostujoči trener Guy Carbonneau: "Če zapraviš toliko priložnosti, kot smo jih mi na začetku, ne moreš zmagati. Nasploh pa sem razočaran z našimi predstavami v gosteh. Če lahko zmagujemo le doma, si ne zaslužimo mesta v končnici." Za domače sta dva gola dosegla Derek Roy in Paul Gaustad, češki branilec Jaroslav Spaček je prispeval gol in podajo, njegov rojak Tomaš Plekanec pa je dobro minuto pred koncem dosegel častni gol za goste.

 
 

Nasploh pa sem razočaran z našimi predstavami v gosteh. Če lahko zmagujemo le doma, si ne zaslužimo mesta v končnici.

Guy Carbonneau, trener Montreala

 
Bolj negotova je bila tekma med Coloradom in Detroitom, zadnjim in prvim moštvom zahodne konference lige. Colorado, ki počasi izgublja tudi teoretične možnosti za uvrstitev v končnico, je prek John-Michaela Lilesa povedel, toda nato so gostje, aktualni prvaki, prek Valtterija Filppule, Johana Franzna in Krisa Draperja dosegli tri gole. Poraz je nato le še omilil Milan Hejduk. S četrto zmago v zadnjih petih tekmah je Detroit, ki je tokrat igral brez poškodovanega najboljšega strelca Mariana Hosse, tudi prevzel vodstvo v ligi, od San Joseja in vodilnega moštva vzhodne konference Bostona ima točko več. "Zdaj je naša naloga, da na tem mestu tudi ostanemo. Sem optimist, imam občutek, da igramo iz tekme v tekmo boljše," meni Franzen. Povsem drugačnega razpoloženja so igralci Colorada, ki so izgubili šestič zapored, kar je izenačitev njihovega najdaljšega niza porazov, odkar se je moštvo preselilo v Denver.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.