Šport
22 ogledov

Detroit prvi napredoval

Detroit je že preskočil prvo oviro v končnici. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Hokejisti Detroita so v konferenčno polfinale končnice v ligi NHL napredovali brez poraza. Še v četrto so bili boljši od Phoenixa, tokrat s 6:3.

Junak četrte in kot se je izkazalo zadnje tekme 1. kroga končnice v zahodni konferenci med Phoenixom in Detroitom je bil Danny Cleary. Kojoti, ki so verjetno odigrali tudi zadnjo tekmo v Arizoni (franšizo naj bi namreč spet selili – leta 1996 je Phoenix "zamenjal" Winnipeg), so se dobro držali v prvih dveh tretjinah. Nato pa je v 54. minuti za vodstvo s 4:3 zadel Cleary (imel je še dve podaji), zmago in napredovanje matičnega kluba Jana Muršaka pa sta potrdila Todd Bertuzzi in Patrick Eaves, ki je ob koncu zadel v prazno mrežo.

"Za nas je bil to dober niz. Vsakokrat, ko zmagaš štirikrat zapored, je to zelo dober znak," je po tekmi povedal trener Detroita Mike Babcock, eden najboljših hokejistov rdečih kril Nicklas Lidstrom pa je dodal: "Vedeli smo, da bodo tekmeci danes še posebej motivirani in da bodo igrali na vso moč. Mislim, da tudi so, ampak mi smo si res zelo želeli zmagati."

Blizu napredovanja Pittsburgh in Washington
V New Yorku je še po drugi tretjini izvrstno kazalo domačim hokejistom, ki so bili na pragu tega, da izid v zmagah izenačijo na 2:2. Toda v zadnji tretjini je sledil pravi mrk rangerjev, ki so zapravili vodstvo s 3:0. Aleksander Semin in Marcus Johansson, ki je zadel dvakrat, sta poskrbela za izenačenje in podaljšek. V prvem ni bilo zadetkov, v drugem pa je zmago s 4:3 prvim nosilcem vzhoda prinesel Jason Chimera.

Dva podaljška so gledalci videli tudi v Tampi. Toda tam je imela tekma drugačen potek kot v New Yorku. Pingvini iz Pittsburgha so na začetku druge tretjine vodili z 2:0, a sta Martin St. Louis in Sean Bergenheim vlila novo upanje za floridsko moštvo, ki pa se je razblinilo v četrti minuti drugega podaljška po zadetku Jamesa Neala za 3:2 in pittsburško vodstvo v zmagah s 3:1. Pittsburgh za napredovanje potrebuje le še eno zmago, to lahko doseže že v soboto na domačem ledu.

Dva dvoboja pa sta še povsem odprta. Po štirih tekmah med Buffalom in Philadelphio na vzhodu ter Anaheimom in Nashvillom na zahodu je izid 2:2. Buffalo je na današnji četrti tekmi doma ugnal letalce z 1:0, edini zadetek je dosegel Jason Pominville v deseti minuti. Peta tekma bo v petek v Philadelphii.

Strelsko bolj razpoloženi so bili igralci v Nashvillu, kjer je Anaheim slavil s 6:3 in izid v zmagah izenačil na 2:2. Vse do konca druge tretjine je bil izid izenačen (3:3), v zadnji tretjini pa so Corey Perry (gol in dve podaji), Ryan Getzlaf in Brandon McMillan poskrbeli za slavje kalifornijske ekipe. Velja omeniti, da se je med strelce spet vpisal tudi finski veteran Teemu Selanne, ki je zabil že svoj peti gol na teh tekmah proti Nashvillu. Peta tekma bo v petek v Anaheimu, domači gledalci pa bodo lahko spet pozdravili napadalca Bobbyja Ryana, ki se vrača po kazni.

Liga NHL, končnica, prvi krog:
Vzhod:

Buffalo Sabres : Philadelphia Flyers 1:0 /2:2/

New York Rangers : Washington Capitals 3:4 (po dveh podaljških) /3:1/

Tampa Bay Lightning : Pittsburgh Penguins 2:3 (po dveh podaljških) /3:1/

Zahod:
Nashville Predators : Anaheim Ducks 3:6 /2:2/

Phoenix Coyotes : Detroit Red Wings 3:6 /4:0/

* - V poševnicah je izid v zmagah. Moštva igrajo na štiri zmage.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.