Šport
1 ogledov

Detroitu dihajo za vrat

Joe Thornton je dosegel enega od petih zadetkov San Joseja. Žurnal24 main
Hokejisti San Joseja so prišli do nove zmage, tokrat je padel Dallas. S tem so se že čisto približali vodilnemu Detroitu, ki ima na vrhu lige NHL le še točko prednosti.
 

Liga NHL

San Jose : Dallas 5:2
Montreal : Toronto 2:5
Carolina : Washington 4:1
Ottawa : NY Islanders 5:2
NY Rangers : Buffalo 5:3
Florida : Columbus 1:3
Tampa Bay : Atlanta 3:4 *
Phoenix : Vancouver 5:1
*kazenski streli

Hokejisti San Joseja so v severnoameriški ligi NHL sinoči premagali Dallas s 5:2. Za drugouvrčeno ekipo lige NHL je bila to že peta medsebojna zmaga v obračunih z Zvezdami v zadnjih šestih obračunih, po dolgem času pa so Morski psi dosegli dve zmagi zapored. San Jose je po zmagi proti Dallasu zdaj s 104 točkami le še eno točko za Detroitom. Za San Jose so zadetke dosegli Joe Pavelski, Joe Thornton, Milan Michalek, Devin Setoguchi in Patrick Marleau. Vratar Jevgenij Nabokov ni imel veliko dela, dobil je dva gola in ustavil 23 poskusov tekmecev.

Osmo zaporedno domačo zmago, kar je najdaljši niz po sezoni 2005/06, ko je moštvo osvojilo naslov prvaka, je dosegla Carolina. Veliko zaslug ima vratar Cam Ward z 31 obrambami, mrežo Washingtona pa so zatresli Rod Brind'Amour, Joni Pitkanen, Anton Babčuk in Joe Corvo. V Montrealu so bili domači navijači znova razočarani, ne le zaradi poraza, temveč zaradi zmage večnega tekmeca Toronta. Junak zmage je bil Aleksej Ponikarovski z dvema goloma in dvema podajama. Pri poražencih je dvakrat v polno zadel Maxim Lapierre, vendar njegova zadetka nista bila dovolj za preobrat.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.