Šport
13 ogledov

Deveti in deseti rekord

Anja_Carman275_BOBO Žurnal24 main
Na plavalnem EP na Reki so naši dosegli še deveti in deseti slovenski rekord. Najprej na 50 prosto s 25,34 Nina Sovinek, Anja Čarman pa je z bila 2:05,16 rekordna na 200 hrbtno.
 

Preberite še ...

Matjaž zlat, Emil bronast

Nina Sovinek iz ljubljanske Olimpije je bila 13 stotink sekunde hitrejša od nekdanje najboljše slovenske sprinterke Metke Sparavec iz davnega leta 1997 na tekmovanju v Viareggiu, ter osvojila 22. mesto. Sovinkova je nato z 1:58,83 dosegla še osebni rekord na 200 prosto, ki je zadostoval za končno 19. mesto. "Rekord na 50 prosto sem pričakovala že pred prvenstvom in obljubo izpolnila. Tukaj sem pokazala dobro formo in na koncu plavala še osebni rekord na 200 kravl, a je bilo zelo težko, saj je bil to že moj šesti nastop na tem tekmovanju. V celoti gledano sem z EP zelo zadovoljna, saj sem v vseh štirih disciplinah izboljšala osebne rekorde, dosegla dva državna in se dvakrat prebila v polfinale. Tam bi lahko dosegla morda še kaj več, a sem napravila tudi nekaj napak," je povedala plavalka, ki je v letu 2008 postala stalna članica reprezentance A, že konec prihodnjega tedna pa se bo v Mariboru spustila v lov za normo za nastop na julijskem svetovnem prvenstvu v Rimu.

 
 

Tale druščina je zelo hitra in upam, da mi bo popoldan uspelo še kaj dodati.

Anja Čarman

 
Anja Čarman je bila ob nedeljskem rekordu štiri stotinke hitrejša kot na lanskem evropskem prvenstvu v Debrecenu, kjer je osvojila zlato medaljo. Popoldne jo čaka težka naloga, saj sta boljši izid od nje dosegli Francozinji Alexandra Putra, ki je z 2:02,36 dosegla celo evropski rekord, in njena rojakinja Alexianne Castel z dosežkom 2:02,91. Francozinji sta bili prisiljeni že zjutraj plavati na vso moč, saj je z njima za uvrstitev v finale konkurirala tudi Francozinja Laure Manaudou, ki je bila z dosežkom 2:04,36 tretja, a lahko iz posamezne države nastopita le po dve tekmovalki. V boju za medalje bo zelo nevarna tudi Britanka Elisabeth Simmonds, dosedanja evropska rekorderka, ki je v zelo dobri formi in se je prav tako uvrstila v finale. Upati je, da sta se Francozinji ob jutranjih dosežkih vsaj nekoliko utrudili in da svojih dosežkov ne bosta ponovili, s čimer bi se Čarmanovi povečale možnosti za osvojitev odličja. "Tale druščina je zelo hitra in upam, da mi bo popoldan uspelo še kaj dodati. Plavala sem zelo dobro, malce tudi še čutim prehlad, a upam, da bom našla še nekaj rezerve za finale," pa je po jutranjem nastopu menila Čarmanova.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.