Šport
26 ogledov

Dež pole podaril prvaku Lorenzu

1/10
Žurnal24 main
"Zaradi vetra in veliko vode na stezi, je bilo res bolje, da so odpovedali kvalifikacije," je dejal Jorge Lorenzo, ki bo tako VN Portugalske začel s "podarjenega" pole positiona. Dirka bo v nedeljo ob 14.00.
Bolje bi bilo, da bi deževalo tudi jutri. Na mokrem smo odpeljali vse treninge. Imam dobre nastavitve za dež.
Valentino Rossi

Dež še naprej kroji zaključek avtomotošportne sezone. Kvalifikacije v razredu MotoGP za nedeljsko VN Portugalske v Estorilu so bile odpovedane. Razlog: močan dež, veter, voda na stezi in zato prenevarne razmere. Tako so bila startna mesta dodeljena glede na najboljše čase s prostih treningov. S pola bo v nedeljo ob 14.00 začel novi svetovni prvak Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha), ki je sicer dopoldne doživel grd padec, a je z njim vse v redu. Ob njem bosta v prvi startni vrsti Nickey Hayden (Ducati) in Valentino Rossi (Fiat Yamaha). Zmagovalec prejšnje dirke Casey Stoner (Ducati) je na četrtem startnem mestu. Dirkača tovarniške Repsol Honde bosta začela s sedmega mesta Andrea Dovizioso in z 12. povratnik po zlomu ključnice Dani Pedrosa. Povratnik v MotoGP po treh letih, veteran Carlos Checa (Pramac Ducati), bo začel z zadnjega, 17. startnega mesta.

"Zaradi vetra in veliko vode na stezi, je bilo res bolje, da so odpovedali kvalifikacije. Zame je to dobro, saj sem tako osvojil sedmi pole v sezoni," je odločitev o odpovedi pozdravil Lorenzo. Rossi se je strinjal: "Odločitev je  prava, saj se v takih razmerah en da dirkati."

Iz istega razloga, so kvalifikacije odpadle v preostalih dveh razredih (na prostih treningih padcev ni manjkalo). V 125 kubičnem bo tako s pola začel Bradley Smith (Aprilia). Kandidati za prvaka niso v ospredju: Nicolas Terol (Aprilia) na četrtem startnem mestu, vodilni Mark Marquez (Derbi) na 12. in Pol Espargaro (Derbi) na 13. V razredu Moto2 je bil pole position dodeljen Gaborju Talmacsiju (Speed Up), medtem ko bo novi prvak Toni Elias (Moriwaki) startal s tretjega mesta. Dirka v Moto2 bo v nedeljo ob 12.15, v 125 kubičnem razredu pa izjemoma ob 15.30.

VN Portugalske, MotoGP, startna mesta*:

1. Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha)
2. Nicky Hayden (Ducati)
3. Valentino Rossi (Fiat Yamaha)
4. Casey Stoner (Ducati)
5. Ben Spies (Tech 3 Yamaha)
6. Marco Melandri (Gresini Honda)
7. Andrea Dovizioso (Repsol Honda)
8. Randy de Puniet (LCR Honda)

*dodeljena glede na čase s treningov, saj so kvalifikacije odpadle

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.