Šport
25 ogledov

Dež v Kitzbühlu, Tina 12. v Cortini

V Kitzbühlu so bili v sredo na progi le delavci, ki so utrjevali progo. (Foto: R Žurnal24 main
Smučarji so se iz Maribora in Wengna preselili v Cortino in Kitzbühel. Sredin moški trening je zaradi dežja odpadel, na ženskem pa je bila najhitrejša Julia Mancuso, Tina Maze pa na 12. mestu.

Vodilna v svetovnem pokalu alpskih smučark Nemka Maria Riesch je bila najhitrejša na prvem treningu smuka pred sobotno tekmo v Cortini d'Ampezzo. Drugi čas je uspel Američanki Julii Mancuso, tretji pa Italijanki Danieli Merighetti. Na treningu so nastopile tudi štiri Slovenke, najhitrejša med njimi pa je bila na 12. mestu Tina Maze. Maruša Ferk je zasedla 34., Tina Robnik 47., Maja Knez pa 55. mesto med 58 smučarkami, ki so končale trening.

Prireditelji moškega smuka za svetovni pokal v Kitzbühlu pa so odpovedali prvi trening, ki bi moral biti na sporedu to sredo. Tekmovalna komisija je  prepovedala uporabo proge, na kateri je v spodnjem delu deževalo, v zgornjem pa snežilo. Prvi trening bo tako na sporedu v četrtek, v petek se bodo tekmovalci pomerili v superveleslalomu, v soboto v smuku, v nedeljo pa še v slalomu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.