Šport
22 ogledov

Dežmanu zlata kolajna, Hvali srebrna

skoki jure šinkovec Reuters
Sodeč po rezultatih na mladinskem svetovnem prvenstvu v Erzurumu se za slovensko skakalno prihodnost ni bati. Nejc Dežman se je namreč okitil z naslovom svetovnega prvaka, uspeh pa je z drugim mestom dopolnil Jaka Hvala.

Mladi slovenski smučarji skakalci so se izkazali na posamični preizkušnji mladinskega svetovnega prvenstva v turškem Erzurumu. Nejc Dežman je osvojil naslov mladinskega svetovnega prvaka, Jaka Hvala pa si je s Poljakom Aleksandrom Zniszczolom delil drugo mesto.

Dežman je skočil 109,5 in 108 metrov ter zbral 286,5 točke. Drugouvrščena skakalca sta jih imela šest manj, Hvala je skočil 110,5 in 105,5 metra. Uspeh Slovenije sta dopolnila še Anže Lanišek, sicer zmagovalec na prvih olimpijskih igrah mladih v Innsbrucku, ki je bil tokrat deveti (103,5/103 m; 259 0), četrti Slovenec Rok Justin pa je bil 11. (99,5, 104 m; 256,5).

Dežman, vodil je že po prvi seriji, je tako postal prvi slovenski mladinski svetovni prvak v smučarskih skokih. "Z današnjimi skoki sem zelo zadovoljen, čeprav niso bili na tisti najvišji ravni, kar sem v tem trenutku sposoben narediti. Vem pa, da je to na tako velikem tekmovanju zelo težko doseči. Tekma je bila zelo pravična za vse skakalce, ena redkih letos," je po tekmi dejal novi svetovni prvak in dodal: "Večkrat sem sanjal o tem, da bi postal svetovni prvak. Sedaj mi je to uspelo. Večjo tremo in pritisk sem čutil v prvi seriji kot v finalu. V drugi seriji je bilo lažje."

"Z rezultatom sem zelo zadovoljen. Glede na trening nisem pričakoval kolajne. Realno sem meril med najboljšo deseterico. Naredil sem zelo dober skok v prvi seriji ter povprečnega v finalu, tako da sem zadovoljen," pa je po tekmi dejal Hvala, ki je prav tako kot njegov moštveni sotekmovalec ubranil mesto iz prve serije.

Že popoldne so posamično tekmo opravila dekleta. Zmagala je Japonka Sara Takanaši pred Američanko Sarah Hendrickson in Nemko Carino Vogt. Najboljša Slovenka Špela Rogelj je v finalu pridobila dve mesti in je na koncu zasedla peto mesto, šele 14-letna Ema Klinec je končala na 14. mestu, Katja Požun je tekmovanje končala na 19. mestu, Urša Bogataj pa je bila 31.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.