Šport
4518 ogledov

Dijana Đoković: "Vse je bilo v redu, dokler ni postal najboljši."

dijana đoković Reševalni pas/Twitter
Mama najboljšega tenisača na svetu ne razume, zakaj Novak Đoković ni deležen takšne podpore kot Roger Federer ali Rafael Nadal.

Dijana Đoković je julija prisostovala 16. zmagi na grand slamih za njenega sina Novaka Đokovića, ki je v finalu Wimbledona ubranil dve zaključni žogici na servis Rogerja Federerja in osvojil svojo peto lovoriko v All England Clubu. 

Đoković je dobil še tretji finale s Federerjem na sveti travi in mu prizadejal že tretji poraz na grand slamih po tem, ko je imel Švicar na voljo dve zaključni žogici. To se je v preteklosti zgodilo v polfinalu OP ZDA v letih 2010 in 2011, letos pa celo v finalu.

"V roke sem vzela križ in molila," je trenutek, ko je Federerja od devete zmage v Wimbledonu ločila samo še ena točka, opisala Đokovićeva mama. "Rekla sem si, če si to naredil dvakrat, potem lahko še tretjič. Enako se je zgodilo na OP ZDA leta 2010 in 2011. Roger je imel v polfinalu dve zaključni žogici, a se je Novak vrnil. Letos je bilo zelo napeto, vsi so navijalia za Rogerja," je dodala.

đoković | Avtor: Epa Epa

Đoković se je v karieri kar nekajkrat vrnil z roba prepada, kar priča o njegovi izjemni psihološki pripravljenosti. "Vedno dela na sebi in se dobro pripravi za vsak dvoboj, še posebej če igra z Nadalom ali Federerjem. To so vedno posebni trenutki. Pred finalom Wimbledna mi je dejal, da se zaveda, da bo zelo težko. Ni bilo prvič, da so vsi navijali za Federerja. Predstavljal si je, da navijajo zanj ter tako njihovo energijo obrnil v svoj prid," je razkrila Dijana.

rafael nadal roger federer | Avtor: Epa Nadal zaradi poškodbe ni igral vse od januarskega poraza na OP Avstralije. Epa

Srbski zvezdnik se bo v zgodovino zapisal tudi kot tenisač, ki je prekinil duopol Federerja in Rafaela Nadala. Ker gre za dva najbolj priljubljena teniška igralca vseh časov, si je z uspehi nakopal tudi sovražnike, ki mu odrekajo zasluženo mesto med teniškimi velikani, kar pa ga, zatrjuje mama, samo še dodano motivira. "Vem, da ga navijači ne cenijo tako kot Federerja in Nadala. To se čuti v Avstraliji, New Yorku, Londonu. Mogoče ne toliko v Parizu, kjer jim je s francoščino ukradel srce. Po pravici povedano ne vem, zakaj je tako," je povedala Dijana.

"Novak je zelo prijazen, vljuden, delaven. Toda ljudje tega ne cenijo, ker igra v eri skupaj s Federerjem in Nadalom. Ko je bil tretji igralec sveta, je bilo vse v redu. Federer in Nadal sta bila prvi in drugi na svetu. Ko je postal številka ena, nekateri tega niso prenesli. Vsi trpimo zaradi tega. Spoštujejo njegove uspehe, a če bo na igrišču s Federerjem, bodo navijali za Federerja. Na nek način mu to vliva dodatno moč in motivacijo, da ga premaga," je pojasnila Dijana.

Napovedala je še, da bo Đoković igral vsaj še tri leta, morda tudi dlje, in da bo, če mu bo to dopuščalo zdravje, podrl rekord po številu osvojenih grand slamov. Trenutno jih ima 16, tri manj od Nadala (19) oziroma štiri manj od rekorderja Federerja (20).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.