Šport
0 ogledov

Dinara bi s trmo osvojila Pariz

Dinara Safina se veseli nastopa v Portorožu. Žurnal24 main
Čeprav je Dinara Safina velika oboževalka svojega brata Marata, ji preboj na vrh lestvice WTA ni uspel zato, ker bi slepo poslušala njegove nasvete. "Jaz sem bolj trmasta," priznava.
Dinara Safina je pred začetkom OP Francije spregovorila tudi o svojem odnosu s starejšim bratom Maratom. Rusinja je že večkrat povedala, da je brat njen vzornik, zdaj pa je priznala, da ji preboj med najboljše teniške igralke na svetu ni uspel zato, ker bi slepo poslušala Maratove nasvete. "Dal mi je precej dobrih nasvetov. Najpomembnejši je, da naj v igranju tenisa uživam. Uživati je treba prav v vsakem trenutku," je povedala Safina, ki posnetke bratovega slavljenja na OP ZDA leta 2000 še vedno gleda s solzami v očeh.
 
 

Če bom igrala tako, kot sem zadnje tri tedne, imam dobre možnosti, da osvojim turnir.

Dinara Safina

 
23-letnica še čaka, da se bo lahko s solzami v očeh (ali pa brez njih) veselila svoje prve lovorike na turnirjih za grand slam. Lani je bila prav v Parizu zelo blizu velikemu uspehu, a jo je v finalu premagala Srbkinja Ana Ivanović. Če je bila lani na koncu seznama favoritinj, je letos precej višje: v glavno mesto Francije namreč prihaja s serijo 14:1 na peščeni podlagi in zmagama na turnirjih v Madridu in Rimu. A za ta uspeh zaslug nima Marat, ki se bo ob koncu leta pri 29-letih teniško upokojil. "Marat lahko trenira uro in pol na dan in zanj je to dovolj. Jaz sem bolj trmasta. Na igrišču potrebujem štiri ure. Vedno mi je govoril, da bo 90 minut treninga dovolj tudi zame," je medijem zaupala Dinara, ki se veseli novih pariških nastopov. "Če bom igrala tako, kot sem zadnje tri tedne, imam dobre možnosti, da osvojim turnir," je še dodala Rusinja.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.