Šport
14 ogledov

Direktno v finale zgolj "Norvežan" Čop

Iztok Čop o spremembah razporeda: "To je neumnost." (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Veslači so na Bledu opravili s predtekmovanji na uvodni tekmi svetovnega pokala 2010. Edini izstopajoč slovenski nastop je pokazal Iztok Čop v dvojnem dvojcu z Norvežanom Olafom Tuftejem.

Veslači so na Bledu opravili s predtekmovanji na uvodni tekmi svetovnega pokala 2010. Edini izstopajoč slovenski nastop je pokazal Iztok Čop v dvojnem dvojcu z Norvežanom Olafom Tuftejem. Slovenske posadke pa bodo morale na popravni izpit. Za četverec brez krmarja je tekma celo predčasno končana.

Najboljši slovenski veslač vseh časov, Iztok Čop, je uvodni dan svetovnega pokala na Bledu zavrnil namige uradnega napovedovalca in zapise na spletni strani Mednarodne veslaške zveze, da je Bled njegov zadnji nastop v karieri. Čop pravi, da se bo o tem odločil pred naslednjo sezono. "Res se je na strani FISA pojavil ta zapis, a jaz ostajam pri svojem. Letos si bom vzel tekmovalno pavzo, jeseni pa se bom moral odločiti. Če bo želja po tekmovanju ostala, bom nadaljeval, drugače bo seveda treba razmisliti o slovesu," je po predtekmovalnem nastopu pod norveško zastavo v paru z dvakratnim olimpijskim prvakom Olafom Tuftejem povedal Čop.

Čop, ki je ponujal opcijo, da bi z dvakratnim olimpijskim prvakom Olafom Tuftejem nastopila za Slovenijo, kar sta podprla tudi norveška in mednarodna zveza, je zaradi nerazumevanja slovenskega strokovnega vodstva slovenske reprezentance moral nastopiti za Norveško, na koncu pa bi slovensko veslanje še kako rabilo promocijo obeh zvezdnikov - svetovnih in olimpijskih prvakov. Prav Čop je bil s Tuftejem namreč edini med Slovenci, ki se je v petek veselil predtekmovalne zmage in napredovanja.

Četverec brez krmarja z Žigo, Miho in Tomažem Pirihom ter Rokom Kolandrom je v svoji skupini zasedel skromno četrto mesto in bil za eno mesto prekratek za preboj v polfinale. Slovenska četverica je bila skrajno nezadovoljna, po tekmi pa je zaradi zdravstvenih težav Mihe Piriha, ta naj bi imel težave z bronhitisom, bolezen pa se pri njem vleče že daljše obdobje, posadka vse nadaljnje nastope odpovedala.

Brata Luka in Jan Špik, Gašper Fistravec in Andraž Krek v dvojnem četvercu so naskakovali eno od prvih mest v svoji skupini. Na koncu je bil čoln za posadkama Rusije in Poljske tretji, brez realnih možnosti za neposreden preboj v finale in v soboto bo moral slovenski čoln v repasaž za eno od preostalih dveh prostih mest.

Četrto mesto sta osvojila tudi Jure Cvet in Matevž Malešič v lahkem dvojnem dvojcu in popoldan ju čaka repasaž za preboj za v sobotni polfinale.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.