Šport
11 ogledov

Direktor UB-jevega centra za zapahi

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Pred dnevi je bil Olman Rimola, zdaj že bivši direktor podjetja Innovative Data Solutions, ki je skrbelo za odnose z igralci tako pri UB.com kot tudi pri Absolute Pokru, deležen neprijetnega presenečenja.

Potem ko je policija že prejšnji teden izvedla racijo v prostorih sedeža podjetja Olmana Rimole v Kostariki, se je nekaj dni kasneje še sam znašel za zapahi, saj ga je policija aretirala zaradi sodelovanja pri pranju denarja.

Zadnji dogodki v Latinski Ameriki pa so le plod dolgotrajne, več let trajajoče preiskave, v središču katere sta se znašla Rimola in ustanovitelj Absolute Pokra Scott Tom. Oba namreč kostariške oblasti obtožujejo pranja denarja, ki sta ga prejela s strani ameriških igralcev v njihovih spletnih poker sobah. To pa naj bi poskušala narediti predvsem skozi trgovino z nepremičninami in vozili, prek katere sta se poskušala vsaj delno izogniti neposrednemu poslovanju skozi banke.

Kot je po aretaciji Rimole povedal kostariški državni tožilec Guillermo Hernández, so oba opazovali že dlje časa, prvič pa sta se na njihovem radarju pojavila že daljnega leta 2007, ko je Tomovo zasebno letalo skorajda povzročilo nesrečo pri vzletu z letališča Juan Santamaria International Airport v bližini kostariške prestolnice. Letalo, ki je bilo namenjeno v Kolumbijo, je bilo seveda prizemljeno, oblasti pa so po pregledu v njem našli večjo količino gotovine – v višini kar treh milijonov dolarjev.

Glede na to, da so države tega območja znane po trgovini z drogami in orožjem, je dogodek, kot je ta, ustanovitelja Absolute Pokra takoj pripeljal v središče preiskave. Pri tej so kostariškim oblastem pomagali tudi Američani, ki so z njimi delili svoje podatke o vpletenih in jim na splošno pomagali pri preiskavi finančnega dela poslov, ki jih je sklepal Tom. A ker so tudi sami opravljali svojo preiskavo, je ameriško pravosodno ministrstvo (DoJ) kostariške oblasti prosilo, da z ukrepanjem počakajo.

Zelena luč za začetek hišnih preiskav in aretacij je bil tako seveda sedaj že zloglasni "črni petek", ko se je tudi v ZDA na seznamu osumljencev znašel Scott Tom. Slednji je ta čas še vedno na prostosti, medtem ko sta se za zapahi že znašla Rimola in pa Oldemar Ramirez, ki naj bi prav tako sodeloval pri pranju denarja v Kostariki.

Oba, tako Rimola in Ramirez, sta bila naknadno sicer izpuščena iz pripora in se bosta lahko branila s prostosti, vendar pa jima je prepovedan odhod iz države, vsaka dva tedna pa se morata vse do konca sojenja oglašati tudi policiji oziroma tožilstvu.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.