Šport
16 ogledov

Dirka Evansu, zadnja etapa Cancellari

Evans je še sredi zadnje etape zaostajal za vodilnim. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Zmagovalec kolesarske dirke od Tirenskega do Jadranskega morja je v torek postal Avstralec Cadel Evans. Zadnjo etapo je sicer dobil Švicar Fabian Cancellara, medtem ko Slovencev ni bilo v ospredju.
Po petih kilometrih mi je direktor ekipe sporočil, da zaostajam pet sekund za Gesinkom. Pomislil sem, da mogoče ne bom zmagal. Zato sem v drugi polovici etape res dal vse od sebe in izšlo se je.
Cadel Evans

Avstralec Cadel Evans je skupni zmagovalec kolesarske dirke od Tirenskega do Jadranskega morja. Član ekipe BMC je dirko končal 11 sekund pred Nizozemcem Robertom Gesinkom in 15 pred Italijanom Michelejem Scarponijem. Zadnjo, sedmo etapo, 9,3 kilometra dolg kronometer v San Benedettu del Tronto, pa je dobil Švicar Fabian Cancellara.

Cancellara je v vožnji na čas za devet sekund ugnal najbližjega zasledovalca, Nizozemca Larsa Booma, Italijan Adriano Malori je bil tretji (+0:19). Med tistimi, ki so se borili za skupno zmago, je kronometer najbolje odpeljal Nizozemec Gesink, ki je zaostal 27 sekund za Cancellaro.

To je malce skrbelo tudi Evansa. "Po petih kilometrih mi je direktor ekipe sporočil, da zaostajam pet sekund za Gesinkom. Pomislil sem, da mogoče ne bom zmagal. Zato sem v drugi polovici etape res dal vse od sebe in izšlo se je," je po dirki dejal Evans, ki je imel pred zadnjo etapo 15 sekund naskoka pred Gesinkom, danes pa jih je izgubil le štiri.

Slovencev Boruta Božiča (Vacansoleil) in Gorazda Štanglja (Astana) ni bilo prav v ospredju. Danes sta zasedla 92. (+1:17) oziroma 125. mesto (+1:44), v skupni razvrstitvi pa je bil Božič 74. (+43:01), Štangelj pa 113. (+1:02:23).

Dirko med Tirenskim in Jadranskim morjem so mnogi kolesarji vzeli kot pripravo na sobotno, prvo klasiko v sezoni, dirko Milano–San Remo. Evans naj na njej ne bi nastopil, je pa po današnjem zmagoslavju največ možnosti za sobotni uspeh pripisal svetovnemu prvaku Thoru Hushovdu in Cancellari.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.