Šport
60 ogledov

Dirkači reagirali na Massino odločitev

felipe massa EPA
Brazilski dirkač Felipe Massa se bo upokojil po koncu sezone 2016.

Felipeju Massi ob koncu letošnje sezone poteče pogodba z Williamsom, zato se je odločil, da bo končal kariero profesionalnega dirkača.

Petintridesetletnik je v svoji karieri dobil 11 dirk za veliko nagrado in se leta 2008 potegoval za naslov svetovnega prvaka, ki mu ga je v zadnjih ovinkih poslednje dirke sezone izmaknil Lewis Hamilton

Massa je svojo kariero začel pri Sauberju, kjer je dirkal v letih 2002, 2004 in 2005. Po treh sezonah se je preselil k Ferrariju, kjer je nasledil Rubensa Barrichella. S poskočnim konjičkom je dosegel vse največje uspehe. Prvič je slavil na VN Turčije leta 2006, zadnjič pa na VN Brazilije leta 2008.

Od leta 2014 je bil član Williamsa, s katerim se je večkrat uvrstil na zmagovalni oder. Skupno je zabeležil 41 uvrstitev na stopničke, posebnost njegove kariere pa je tudi v tem, da je imel priložnost dirkati s kopico svetovnih prvakov.

V sezoni 2005 si je garažo delil z Jacquesom Villeneuvom (prvak v sezoni 1997), v nadaljevanju pa je dirkal ob Michaelu Schumacherju (prvak v sezonah 1994-1995, 2000-2004), Kimiju Räikkönenu (prvak v sezoni 2007) in Fernandu Alonsu (prvak v sezonah 2005-2006).

''Želim mu vse dobro v prihodnosti. Z njim sem dirkal od začetka njegove karierie, saj sem začel že prej. Štiri leta sva preživela kot moštvenga kolega. On je super fant in prihodnje leto ga bomo pogrešali,'' je dejal  Alonso.

''Velika škoda, a odločitev je njegova. Dobro sva se razumela in čeprav je imel tudi nekaj težkih trenutkov (huda nesreča v sezoni 2009, op. a). je ostal močan in prijeten. Življenje gre naprej. Prepričan sem, da je sprejel pravo odločitev zase,'' je povedal Räikkönen.

''Izguba za naš šport, saj gre za velik karatker, ki je na stezi poskrbel za nekaj razburljivih reči. Vsaka kariera se nekoč konča in želim mu vse dobro v prihodnosti,'' je sporočil Nico Rosbeg.

''Mislim, da nisem gledal formule 1, ko on še ni dirkal. Za njim je dolga kariera. Kot je povedal Kimi, če meni, da je prišel pravi trenutek, mu želim vso srečo,'' je povedal Kevin Magnussen.

''Zelo prijeten in zabaven fant. Škoda, da bo prenehal, saj ga bomo pogrešali. Želim mu veliko sreče, karkoli bo že počel v prihodnosti,'' pa je pristavil Sebastian Vettel

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.