Šport
53 ogledov

Dirkalnik prihodnosti

ferrari diralnik prihodnost  f1 Ferrari.com
Scuderia Ferrari je pred zasedanjem komisije formule ena na uradni strani objavila slike dirkalnika prihodnosti.

V torek se bo v Ženevi sestala komisija formule ena, ki bo razpravljala o pravilih za prihajajoče sezone elitnega dirkaškega športa. Ferrari, najprepoznavnejša ekipa in po mnenju nekaterih kar sinonim za F1, je z objavo na uradni spletni strani namignil, kakšna bi bila lahko podoba dirkalnika prihodnosti.

Ferrarijeva ''pošast'' je nekoliko širša in ima ogromna sprednja krilca, sicer pa po večini še vedno ustreza aktualnemu pravilnku F1. Rdeča ekipa je dirkalnik ustvarila v svojem oblikovalskem studiu v sodelovanju s strokovnjaki za aerodinamiko. ''Izziv je v tem, da ustvarimo nekaj, kar je - preprosto povedano - lepše,'' je sporočila Scuderia.

Ferrari je slike dirkalnika objavil le dva tedna po tem, ko sta McLaren in Red Bull skupini za strateški razvoj pokazala svoje ideje za prihodnost F1. Angleška in avstrijska ekipa javnosti nista pokazala slik, spremembe pa naj ne bi bile tako radikalne, kot predlaga poskočni konjiček.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.