Šport
53 ogledov

Diskusija o telesu Serene Williams

Serena Williams in Novak Đoković na zabavi zmagovalcev v Wimbledonu EPA
Po ponovni zmagi Serene Williams na teniškem turnirju v Wimbledonu, se je na Twitterju razvnela debata o njenem telesu. V prepir se je vmešala tudi pisateljica J. K. Rowling.

Serena Williams je od svoje zmage v Wimbledonu v soboto drugič v karieri po dvanajstih letih aktualna zmagovalka vseh štirih največjih teniških turnirjev. Ta pojav so poznavalci tenisa poimenovali kar po njej kot „Serena-Slam“. Nekaj ur po zmagi 33-letne Američanke pa se je na Twitterju razvnela debata o njeni telesni pripravljenosti. V njo se je vključila tudi pisateljica J. K. Rowling, ki je ustvarila lik Harryja Potterja.

„Ti si idiot.“

Sestre Williams so bile že pogosto tarče kritik zaradi svojih močnih, mišičastih teles. Tudi tokrat je mnogo teniških navijačev bilo mnenja, da je Williams zmagala le zaradi svojega mišičastega telesa. Zato jo mnogi primerjajo kar z moškim. Uporabnik Twitterja z vzdevkom Rob je tako na svojem računu zapisal: "Moški pravi,da je izjemno mišičasta ženska grajena kot moški, feministke jo zagovarjajo, da ima joške in zadnjico, to je Twitter v letu 2015“.

Na zapis se je v nekaj urah odzvala Rowlingova. "Seveda, tudi moj mož tako izgleda v obleki. Ti si idiot,“ je zapisala znana pisateljica in tako želela utišati Williamsove kritike. Dodala je še fotografijo igralke tenisa v oprijeti obleki.

Ne glede na mnenje o njenem telesu, pa morajo teniški navdušenci priznati, da je Serena Williams izjemna igralka, ki je finale Wimbledona zmagala upravičeno in je ena najboljših igralk vseh časov.

Komentarjev 4
  • Ejsi_Disi 14:41 13.julij 2015.

    So popravili. Je pisalo, da je že drugič vse štiri v eni sezoni osvojila.

  • izzzy 13:07 13.julij 2015.

    Zadnje 4 je zmagala...

  • iravadi 12:59 13.julij 2015.

    Pa kaj je to za en travestit...